Ayasofya önünnde toplanan kalabalık Gazze için meşalelerle Eminönü'ne yürüdü

Gazze'de dünyanın gözü önünde uygulanan soykırıma karşı çıkmak adına hem ülkemizde hem de dünyada pek çok gösteri düzenleniyor. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın düzenlediği, "İşgalin son bulması ve Filistin’in özgürlüğü için meşalelerle yürüyoruz" sloganıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi önünde toplanan kalabalık, Eminönü Meydanı'na yürüdü.

Türkiye'de ve dünyada birçok sivil toplum kuruluşu işgale ve soykırıma 'dur' demeye devam ediyor. İHH'nın düzenlediği yürüyüşte akşam namazına müteakip Ayasofya önünde toplanan kalabalık "İşgalin son bulması ve Filistin’in özgürlüğü için meşalelerle yürüyoruz" sloganıyla Eminönü Meydanı'na doğru hareket etti ve ellerinde meşaleler ve pankartlar ile yürüdü.

GAZZE İÇİN MEŞALELERLE YÜRÜDÜLER

Akşam namazının ardından Ayasofya Camii önünden hareket eden kalabalık Eminönü Meydanı'nda yürüyüşü sonlandırdı. Yürüyüş boyunca "Filistin'e Özgürlük", "Refah'ı Koru" yazılı pankartlar, ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Bünyamin Netenyahu'nun kariaktürize edilmiş maketlerini taşıdılar. Türkçe ve İngilizce sloganlarla İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi.

İHH Gazze yürüyüşü

İHH Gazze yürüyüşü

Eminönü'ne varan kalabalık burada Kuranı Kerim okuyup dualar etti. Ardından sanatçı Murat Bozkurt, Filistin için eserlerini seslendirdi.

"ASLA UMUDUMU KESMEDİM"

Yürüyüşe katılan Fransız aktivist ve uluslararası hukuk profesörü Frank Romano, Eminönü'nde konuşma yaptı. Buradaki kalabalıkla birlikte olmaktan yana mutluluğunu dile getiren Romano, Gazze'ye gidecek filoyla ilgili de konuşarak "Filonun yola çıkacağından asla umudu kesmedim. Elbet yola çıkacağız. Katliamları ve Filistinlilerin direndiğini gördüğümüz için umudumu yitirmedim. Emin olun Filistinli insanlar sizin onlarla birlikte olduğunuzu biliyorlar" dedi.

İHH Gazze yürüyüşü

İHH Gazze yürüyüşü

Yürüyüşe katılan ve konuşma yapan bir diğer isim de Milli sporcu ve Kudüs Nişanı sahibi Necmettin Erbakan Akyüz'dü. Akyüz, "İsrail'e bugün dolaylı yoldan hizmet eden, ülkemizde ve dünyanın her yerinde bulunan siyonizm lobilerinin her daim karşısında olacağız" şeklinde konuştu.

Ünlülerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı paylaşımları!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlülerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı paylaşımları!

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0