Ufkunuzu açacak ufak bir bilgi: Soda şişeleri neden yeşil?

Sağlığa ve sağlıklı yaşama katkısı son derece önemli olan maden sularını göz önüne getirdiğimizde akla ilk gelen şey 'yeşil bir şişe' oluyor. Peki soda şişelerinin tasarımında yeşil rengin tercih edilmesindeki sebep nedir?

Yıllardır süregelen bazı durumlar vardır ki hep gözümüzün önündedir ancak tamamen bir tesadüf olduğunu düşünüp sebebini araştırmayız. Soda şişeleri de aslında bahsettiğimiz bu 'bazı durumlardan' biri. Soda ve maden suyu şişelerine baktığınızda hepsinin ortak bir özelliği olduğunu görmüşsünüzdür. Çoğu yeşil renk olan soda şişelerinde neden kırmızı, mavi, pembe ya da mor değil de yeşil renk tercih ediliyor? İşte, soda şişelerindeki 'yeşil' rengin anlamı ve arkasındaki sebep...

Soda ve maden suyu şişelerinin yeşil renkte olması sadece bir tesadüf olmamakla beraber bu seçim 3 temel nedenle açıklanabilir.

  • MALİYETİ DÜŞÜRÜYOR

Yeşil renkteki bir cam, kahverengi, mavi gibi diğer cam renklerine göre daha ucuz ve kolay bir şekilde üretilebiliyor. Genellikle geri dönüştürülmüş camdan yapılan yeşil camın üretim maliyetini düşürmesi bundan dolayı büyük bir etken.

Soda şişe renginin anlamı

Soda şişe renginin anlamı

  • ÜRÜNÜN KORUNMASINDA ÖNEMLİ ROL ÜSTLENİYOR

Soda şişelerinde yeşil rengin tercih edilmesindeki en önemli sebep aslında 'uzun ömürlü' kullanım sunmasından kaynaklanıyor. Güneşten gelen UV ışınları şişeye yansıdıktan sonra içeriğin tadında ve kokusunda bozulmalara neden olabilir. Yeşil renk ise bu ışınlara karşı koruma sağlayarak içeriğin bozulmasının önüne geçer ve raf ömrünü uzatır.

  • PAZARLAMA STRATEJİSİ

Bir üründeki en dikkat çeken detay 'çekici ve alınabilir' olması. Yeşil renk, doğallık ve tazelikle ilişkili olduğu için, ürün tüketiciye daha güvenilir bir izlenim sunuyor. Bu da bir marka kimliği oluşturmak için yeterli neden sunuyor.

Haziran ayında hangi sebzeler yenir? Haziran sebzeleriyle enfes yemek tarifleri!

İLİŞKİLİ HABER

Haziran ayında hangi sebzeler yenir? Haziran sebzeleriyle enfes yemek tarifleri!
Yeşil mercimeğin böceklenmemesi için ne yapmalı? Yeşil mercimeğin böceklenmesi nasıl önlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Yeşil mercimeğin böceklenmemesi için ne yapmalı? Yeşil mercimeğin böceklenmesi nasıl önlenir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0