Göç yolunda görünmez kaza! Elektrik akımına kapılan leylek tedaviye alındı

Göç ederken yorgun düşüp Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde dinlenmek isteyen leylek, elektrik akımına kapılarak fenalaştı. Vatandaşların bulup bildirdiği leylek, Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi yerleşkesindeki Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde vatandaşlar kırsalda bitkin halde bir leylek buldu ve bu durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü'ne bildirdi. Bölgeye intikal eden ekipler, leyleği teslim aldı ve ardından Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi yerleşkesinde bulunan Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü. Burada tedavi altına alınan leyleğin elektrik akımına kapıldığı tespit edildi.

Elektrik akımına kapılan leylek tedaviye alındı

Elektrik akımına kapılan leylek tedaviye alındı

ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN LEYLEK TEDAVİYE ALINDI

Elektrik akımına kapılan leylek, veteriner hekim Kasım Ertürk ve Emre Yalçın tarafından tedavi altına alındı. Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Topaloğlu, leyleğin Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yorgunluğa bağlı olarak bir yerde konaklarken elektrik çarpmasına maruz kaldığını söyledi.

Elektrik akımına kapılan leylek tedaviye alındı

Elektrik akımına kapılan leylek tedaviye alındı

DUYARLI VATANDAŞLARIMIZ BU DURUMLARDA MUTLAKA İLETİŞİME GEÇSİN

Topaloğlu, "Duyarlı vatandaşlarımız tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerine haber verildi, oradan bize getirilerek tedavi altına alındı. Leyleğin gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra tedavi süreci başlatıldı. Şu an beslenmeye başlandı. Tedavisi yapıldıktan sonra tekrardan doğaya salınacaktır. Özellikle bu mevsimlerde leylekler daha ılıman iklimlere doğru göç ederken yorgun düşebiliyorlar. Duyarlı vatandaşlarımızdan lütfen böyle bir durumla karşılaşıldığında özellikle Diyarbakır ve çevre illerde bizimle veya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ile iletişime geçmelerini memnuniyetle karşılarız" şeklinde konuştu.

Elektrik akımına kapılan leylek tedaviye alındı

Elektrik akımına kapılan leylek tedaviye alındı

Leylek, tedavisi tamamlanınca tekrar doğaya salınacak.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0