Uygulamalı ana sınıfının da bulunduğu, çocuk gelişimi, yiyecek-içecek, güzellik ve saç bakım ile hasta ve yaşlı bakım alanlarında 480 kız öğrenciye eğitim verilen Yalova Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçtiğimiz günlerde öğrencilerinin hazırladığı bir proje ile gündeme geldi.
Kuzey Makedonya, Portekiz, Yunanistan, Gürcistan, Bulgaristan ve Azerbaycan'dan ortaklarıyla 'Atık Değil, Oyun' ve 'Aslında Marka Sensin' adlı eTwinning projelerini uygulayan öğrenciler, proje kapsamında atık malzemelerden oyuncak, kukla, tablo, vazo ve maket gibi ürünler üretip uygulamalı ana sınıfı için eğitim materyalleri hazırladı. Sıfır Atık Projesi'ne destek olmak amacıyla atık gazete kağıtları, naylon poşetler, ip, kağıt tabak ve bardak gibi malzemeleri kullanarak evlerinde kostümler hazırlayan lise öğrencileri, çalışmalarının son aşamasında velilerinden de destek aldı.
"DAHA BAŞARILI OLABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ"
Üretilen 12 kostüm arasında en iyisinin belirleneceği bir sergi organize eden Okul Müdürü Fatih Olğun, AA muhabirine verdiği röportaj sırasında Sıfır Atık Projesi'ne destek olmak ve genç nesli bilinçlendirmek amacıyla projeler yürüttüklerini kaydetti.
Özellikle çocuk gelişimi alanında bütün çalışmaların atık malzemelerin geri dönüşümü üzerine yapıldığına dikkat çeken Fatih Olğun; "Çocuklarımızın her türlü uygulamada atık malzemelerden ürünler yapmalarını istiyoruz. Bilinçlendirme yeteri kadar yapıldığı takdirde önemli bir adım atmış olacağız. Özellikle kızlarımızın aileleriyle eğitimin içinde olabilmeleri çok güzel bir şey. Dolayısıyla yaptığımız çalışmalarda onların katkısını alarak daha başarılı olabileceğimizi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.
AKLINIZA GELEBİLECEK HER TÜRLÜ MALZEMEDEN KOSTÜMLER TASARLIYORLAR!
Röportaja katılan Çocuk gelişimi alanı öğretmeni ve proje koordinatörü Canan Çelik ise atık yumurta kolileri, kutular, boş CD'ler, ip, havlu, süzgeç, dondurma çubukları gibi akla gelebilecek her türlü malzemeden oyuncaklar yaptıklarını dile getirdi.
Canan Çelik; "Amacımız çocuklarda çevre bilincini, duyarlılığını oluşturmak, gelecek nesillere daha sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya ve gelecek bırakmak. Ailelerimiz de artık sürekli atık topluyor, evde kullandıkları eşyaları atmamaya çalışıyorlar. En güzel tarafı da çocuklarımızda 'Çevreye nasıl yardımcı olabiliriz?' bilinci oluştu. En son okul bazında yaptığımız projede, öğrencilerimiz atıklardan kostüm yapma yarışmasına hazırlanıyorlar. Çocuklarımız aklınıza gelebilecek her türlü malzemeden kostümler tasarlıyor." ifadelerini kullandı.
"YENİ BİR ŞEY ÜRETTİĞİMİZ ZAMAN MUTLU OLUYORUZ"
Takım arkadaşı İrem Elmas ile atık tabak ve iplerden kostüm tasarlayan 11'inci sınıf öğrencisi Burçin Baş, röportajı sırasında artık her atık malzemeye yeni bir ürün gözüyle baktığını anlattı. Burçin Baş; "Atık bulmaya çalışıyoruz. İsraf olmaması için ürünler ortaya çıkarıyoruz. Yeni bir şey ürettiğimiz zaman mutlu oluyoruz." dedi. Kızı Burçin'in yaptığı çalışmaları yakından takip eden Birgül Baş, iş yerindeki köpük ya da plastik tabak, bardak, kavanoz kapağı gibi atıkları eve getirerek elinden geldiğince projeye destek olmaya çalıştığını ifade etti.
"ÇOK İYİ BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİYOR"
Atık gazetelerden kostüm üreten 11'inci sınıf öğrencileri Şevval Özkan ve Nurgül Koç, çöp poşetlerinden kostüm yapan Ela İpek ve Şehrazat Gürgün ise yarışmada dereceye gireceklerine olan inançlarının tam olduğunu söyledi. Şehrazat Gürgün'ün babası Volkan Gürgün ise yaptığı çalışmalar dolayısıyla kızıyla gurur duyduğunu belirterek "Çöp poşetlerinden kostüm yapılabileceği aklıma gelmemişti. Artık biz de bazı şeyleri atmamaya özen gösteriyoruz. Kızımız bunları çok iyi şekilde değerlendiriyor. Bu bizi mutlu ediyor." dedi.
BİR YORUM YAPIN 0