Aksaray'da 58 yaşındaki Turgut Kılıç Uluslararası İyilik Ödülleri'ne layık görüldü

Aksaray'da ayakkabı tamircisi olan Turgut Kılıç, bisikletiyle gezerek çöplerden topladığı yemeklerle sokak hayvanlarını beslediği için 7. Uluslararası İyilik Ödülleri programında ödüle layık görüldü. Kılıç, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Aksaray bir iyilik hareketine şahit oldu. 58 yaşındaki Turgut Kılıç, bisikletiyle tek tek sokakları gezip çöp konteynırlarından ekmek ve yemek topluyor, topladığı yemeklerle de sokak hayvanlarını ve kuşları besliyor. Sosyal medyada görüntülerinin paylaşılmasıyla insanların takdirini toplayan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından külliyeye davet edildi. Türkiye Diyanet Vakfının organize ettiği 7. Uluslararası İyilik Ödülleri programı kapsamında ödüle layık görüldü ve ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı.

7 Uluslararası İyilik Ödülleri

7 Uluslararası İyilik Ödülleri

AKSARAY'DA İYİLİK ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ankara'da ödülünü alan Turgut Kılıç, Aksaray'a döndükten sonra yaptığı iyilik hareketine aynı şekilde devam etti. Aldığı ödül hakkında konuşan Kılıç, "Çok mutluyum, şükürler olsun. Onlar bizi çok güzel ağırladılar, gezdirdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Allah razı olsun hepsinden. Bu ödül uluslararası iyilik ödülüydü ve Cumhurbaşkanımızın elinden aldım elhamdülillah. Çok mutluyum, şükürler olsun. Çok güzel bir duygu. Ben Rabbimin rızası için çıktım ortaya. Bundan sonra da yine devam edeceğim" dedi.

Aksaraylı Turgut Kılıç

Aksaraylı Turgut Kılıç

Aksaraylı Turgut Kılıç

Aksaraylı Turgut Kılıç

Turgut Amca, çöpe atılan ekmekleri toplayıp kuşları besliyor.

Aksaraylı Turgut Kılıç

Aksaraylı Turgut Kılıç

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0