Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

Hızla akan Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ediyor ve bu konuda iddialıyım diyorsanız sizler için hazırladığımız YaseminTrend10 testini çözmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Her hafta birbirinden ilginç konular, kişiler ülke ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Güncel ve etkili durumların gözler önüne serildiği medyadaki bazı olaylar ise günlerce hatta aylarca hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta konuşuluyor. Eğer siz de gündemi sıkı takip edenlerdenseniz ufak bir test turuna çıkmaya ne dersiniz? Bu haftaya damga vuran bazı haberleri sizler için derledik. Gelin, gündem bilginizi birlikte test edelim.

Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!İLİŞKİLİ HABERNe kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

1. ABD'nin Güney Dakota eyaletinde 6 kişilik bir aile, az pişmiş etten kebap yapıp yedi. Kısa bir süre sonra bir dizi şikayetle hastaneye başvuran ailenin nadir görülen bir parazit hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Eti pişirmeden önce 45 gün buzlukta bekleten ve daha sonra rengi koyu olduğu için tam olarak pişirmeden servis eden aile hangi hayvanın etini yedi?

A- Timsah eti

B- Ayı eti

C- Domuz eti

D- Kanguru eti

2. Keloğlan ve Aşk-ı Memnu dizileriyle hafızalara kazınan Yeşilçam’ın değerli isimlerinden Fatma Karanfil’in sağlık durumu hayranlarını endişelendirdi. Geçtiğimiz günlerde entübe edilen oyuncunun hastalığı nedir?

A- 4.evre kanser hastalığı

B- MS hastalığı

C- Diyabet

D- Böbrek yetmezliği

3. ABD'nin en uzun soluklu ikonik dizisi 'General Hospital'da yaklaşık 200 bölüm rol alan ve dünya çapında geniş bir hayran kitlesine ulaşan ünlü bir oyuncudan hayranlarını kahreden bir haber geldi. Ünlü yıldız Los Angeles'ta olduğu esnada 3 kişinin arabasının içindekileri soymaya çalıştığını gördü. Egzozlara takılan katalitik dönüştürücüyü çalmaya çalıştığı iddia edilen hırsızlar kaçmadan hemen önce ünlü yıldızı silahla vurdu ve oyuncu henüz 37 yaşında hayatını kaybetti. Vefatıyla sevenlerini yasa boğan bu oyuncu kimdi?

A- Steve Burton

B- Johnny Wactor

C- Michael Easton

D- Chad Duell

4. Gana’da henüz yürümeye yeni başlayan bir çocuk, en genç ressam ünvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Ace-Liam Nana Sam Ankrah isimli çocuk bu ünvanı kaç yaşındayken aldı?

A- 3.5 yaşında

B- 4 yaşında

C- 1.5 yaşında

D- 2.5 yaşında

5. 1990'da yayınlanan ve klasikler arasına giren 'Evde Tek Başına' filminin çekildiği ev satışa çıktı. 1920'lerde inşa edilen ve yaklaşık 400 metrekare oturum alanına sahip olan ev için istenen fiyat ne kadar?

A- 120 Milyon TL

B- 800 Milyon TL

C- 400 Milyon TL

D- 170 Milyon TL

6. Süper Lig 2023-2024 sezonunda rekorlarla tarihe geçen bir şampiyonluk sevinci yaşandı. Peki, 102 puanla rekor kırarak şampiyon olan takım hangisi?

A- Fenerbahçe

B- Beşiktaş

C- Galatasaray

D- Trabzonspor

7. 7 Ekim'den beri bebek, kadın, yaşlı demeden Filistin'de insanlık suçu işlemeye devam eden katil İsrail'in gözünü kan bürüdü. İbadethanelerden hastanelere kadar her bir noktayı hedef alan soykırımcı İsrail, Gazze'nin güneyinde sivillerin son sığınağı olan Refah'ta bir çadırkenti vurdu. İnsanlığın büyük bir vicdan sınavı verdiği şu günlerde ünlü bir komedyen, bu yaz oynanacak tüm açık hava oyunlarının gelirini Filistin'e bağışlayacağını duyurdu. Takdir toplayan bu isim kim?

A- Cem Yılmaz

B- Doğu Demirkol

C- Şahan Gökbakar

D- Ata Demirer

8. Yeni Zelanda'nın eşsiz kuş türlerinden olan Huia kuşunun bir tüyü, rekor bir fiyata satıldı. 1907 yılında neslinin tükenmiş olduğu ilan edilen kuşa ait 9 gramlık kahverengi tüy, dünya üzerinde satılmış en pahalı kuş tüyü olarak tarihe geçti. Sizce bahsi geçen tüy ne kadara alıcı buldu?

A- 46 Bin 521 Dolar

B- 12 Bin 328 Dolar

C- 67 Bin 401 Dolar

D- 80 Bin Dolar

9. Son dönemlerde TikTok'u sallayan bir makyaj trendi, dünyanın her yerinden çeşitli kişiler tarafından sayısız farklı versiyonda yapıldı ve paylaşıldı. Türk ünlü isimlerin bile katıldığı bu akım sosyal medyayı kasıp kavuruyor. Hint gelin görünümlerini yeniden yapılmasıyla popülerliği artan bu trendin ismi nedir?

A- Grunge Makeup

B- Cherry-Cola Makeup

C- Gym Lips Makeup

D- Asoka Makeup

10. 16 aydır kira vermediği gerekçesiyle ev sahibiyle davalık olan ve ardından uzun uğraşlar sonucu evden çıkan ünlü bir yazar sosyal medyada gündem oldu. Evi kullanılamaz hale getirdiği iddia edilen bu ünlü isim kim?

A- Sema Kaygusuz

B- Pucca

C- Elif Şafak

D- Şebnem İşigüzel

İŞTE CEVAPLAR!!!

1.B - 2.A - 3.B - 4.C - 5.D - 6.C - 7.B - 8. A- 9. D - 10.B

TEST SONUÇLARINA GÖRE GÜNDEM KURDU MUSUN?

Eğer ki 10 sorudan 10'una da doğru yanıt vermeyi başardıysan bil ki sen tam bir gündem kurdusun. Çevrendekilerin ne televizyona ne gazeteye ne de telefona ihtiyacı yok. Tüm merak edilenlerin yanıtı sende gizli!

Eğer 7 ve 10 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan güne haberlerle başlıyorsunuz demektir! Mutlaka yeni gelişmelerden haberdar oluyor ve kritik yaparak uzun uzun olmasa da haberlere göz gezdiriyorsun!

Eğer 5 ve 7 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan denk geldikçe gündemi takip ediyor ancak özellikle bir haberi detaylıca incelemiyorsun diyebiliriz.

Ve son olarak 5'den az doğru yanıt verdiysen maalesef gündemi pek de takip etmiyorsun! Ama üzülme, haftaya yeni testte 10'da 10 yapacağına eminiz!

LGS ve YKS adaylarına önemli uyarı! Sınav öncesi bu yiyecek ve içeceklerden uzak durun

İLİŞKİLİ HABER

LGS ve YKS adaylarına önemli uyarı! Sınav öncesi bu yiyecek ve içeceklerden uzak durun
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

FF9JEST 3 ay önce

çok güzel çalışıyo hüzel site