Ayasofya Camii'nde yükselen şehadet!

Camiye çevrildiği günden bu yana yüzlerce ihtida merasimine ev sahipliği yapan Ayasofya, Müslüman olan isimler ile gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İngiltere'den İstanbul'a gelen 25 yaşındaki Andra Elisa Dragan, şehadet getirerek Müslüman oldu.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Müslüman arkadaşları sayesinde İslam'a olan ilgisinin arttığını, araştırdıkça ve Kur'anı Kerim meali okudukça kalbinde hiç bilmediği bir huzurun yeşerdiğini dile getiren Andra Elisa Dragan, o huzurun peşinden İstanbul'a geldiğini söyledi. 5 Mayıs 2024 tarihinde şehadet getirerek Müslüman olan Andra Elisa Dragan, bu özel ân için neden Ayasofya Camii'ni tercih ettiğini ise şu ifadeler ile anlattı...

Andra Elisa Dragan; "Şehadetim için İstanbul'daki Ayasofya'yı seçtim çünkü hayatımı değiştiren bu ânın derin tarihi ve manevi öneme sahip bir yerde gerçekleşmesini istiyordum. Caminin ve şehrin güzelliği bu özel ânı daha da unutulmaz kıldı." şeklinde konuştu.

 Andra Elisa Dragan ve Ayasofya Camii İmamı İbrahim Yavaş

Andra Elisa Dragan ve Ayasofya Camii İmamı İbrahim Yavaş

İBRAHİM YAVAŞ'IN MİHMANDARLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Ayasofya Camii'nde cami imamı İbrahim Yavaş'ın mihmandarlığında ihtida merasimi düzenlendiğini söyleyen Andra Elisa Dragan, merasimde cami rehberleri tarafından İslam dinini temel esasları hakkında bilgi verildiğini, hediye takdimi yapıldığını ve törenin Kuran-ı Kerim tivaleti ile sona erdiğini aktardı. 

İşte, o anlar...

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0