45 saat sonra enkazdan çıkarılmışlardı! Akın ailesi her şeye rağmen hayata tutunuyor

6 Şubat depremlerinde Hatay'da evleri yıkılan ve enkaz altında kalan Akın ailesi, yaşadıkları acılara rağmen hayata tutunmayı başardı.

10 ilimizin büyük yıkım ve hasar aldığı asrın felaketinde evleri yıkılan ve enkaz altında kalan ailelerden biri de Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde yaşayan Akın ailesi idi. General Şükrü Kanadlı Cadde üzerinde bulunan 4 katlı Irmak Apartmanı'nın 2'nci katında oturan aile binalarının yıkılmasıyla enkaz altında kalmıştı. 50 yaşındaki baba Ahmet Akın hayatını kaybederken anne Azime Akın ve 2 kızı 45 saat sonra kurtarılmıştı. Kızlardan 14 yaşındaki Tuğba'nın bacağı ampute edilmişti ve 16 yaşındaki Damla'nın ise bacağında his kaybı vardı.

TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

Depremin üzerinden 1 yılı aşkın süre geçerken felaketten kalan yaralar hâlâ sarılmaya devam ediyor. 3 çocuk annesi Azime Akın ve enkazdan 45 saat sonra kurtarılan kızları Tuğba ve Damla'nın tedavileri Çukurova Üniversitesi Çocuk İyilik Merkezi'nde (ÇOİM) sürüyor. En büyük kızları, 19 yaşındaki Nurgül ise hafif sıyrıklarla kurtuldu.

40 saat sonra enkazdan kurtulan anne Azime Akın, "Eşimi bina yıkıldıktan hemen sonra kaybettik. Kurtulacağımızı hiç düşünmüyorduk. Ama kızlarımla birlikte kurtardılar. Birbirimizden destek alıyoruz. Kızlarımın yüzlerinin yeniden gülmesi gerçekten çok güzel" şeklinde konuştu.

14 yaşındaki Tuğba ise "Hem okuyup hem de ampute futbol kadın takımında oynamak istiyorum. Ben de Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Erkek Milli Takımı oyuncuları gibi kurulan takımda yer alıp bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum" dedi.

O ANLARI ANLATTI

Anne Akın, enkaz altında kaldıkları anı şu sözlerle anlattı:

"Ben eşimin elini tutuyordum, bize ne yapmamız gerektiğini anlatıyordu. Bir süre sonra eşim hayatını kaybetti. Kurtulan kızım dışarıdan bize büyük destek oldu. Kurtulacağımızı hiç düşünmüyorduk. Ama kızlarımla birlikte kurtardılar. Önce ben daha sonra kızlarım enkazdan sağ olarak çıkarıldık. Ama küçük kızım sol bacağını kaybetti. Ben ve diğer kızımın bacaklarında his kayıpları var. Kızlarımın ve benim tedavim çok iyi gidiyor. Bu zor günleri birbirimize destek olarak atlatmaya çalıştık ve başarılı olduk. Kızlarımın yeniden yüzlerinin gülmesi dünyalara bedel".

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0