Bursa'da yaşayan sanatçı Mükerrem Turhan, tuval ve boya yerine keçe ve yün parçalarıyla tablolar yapıyor.
Bursa'da emekli resim öğretmeni Mükerrem Turhan, resim sanatına bambaşka bir boyut kazandırdı. Turhan, geleneksel kültüre ait keçe ve yün gibi malzemeleri bir ressam gözüyle yeniden yorumlayarak şahsına münhasır tablolar yapıyor. Mükerrem Turhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca "somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı" ünvanına sahip.
KEÇE ÜZERİNE YÜN TABLOLAR YAPIYOR
Dünyanın pek çok ülkesinde eserlerini sergileyen Turhan, tablolarını Almanya, İtalya, Hollanda, ABD, Avusturalya, Rusya, Japonya gibi birçok ülkede sanatseverlerle buluşturuyor. Eserlerine ilişkin konuşan Turhan, "Sibirya'da davet üzerine bir festivale katıldım. Çok soğuk olmasına ve o kadar çok keçe standı olmasına rağmen benim çalışmalarım çok satıldı. Boynumdaki fulara kadar satın aldılar. Çok mutlu oldum. Tablolar orada çok ilgi çekti. Mevlana ve semazenleri resmettiğim tabloları ısrarla aldılar. İpek ve krep kumaş üzerine yaptığım keçeli eşarplar, fularları satın alan hanımlar, dini ayinlerinde kullanılacaklarını söylediler. Yeleklerim, şapkalarım vardı. Onları da Türkolog bir hanım, özellikle aldı. Hem giydi hem de enstitülerinde, müzede teşhir edeceğini söyledi. Bu da beni çok mutlu etti" dedi.
TÜRK KEÇESİ MARKALAŞMALI
Turhan, doğal kaynaklardan elde edilen malzemelerle sanat eserleri üretmenin önemini vurguluyor. Sanatçı Turhan, hedefinin tıpkı Türk halısı gibi Türk keçesinin markalaşması olduğunu ifade etti.
BİR YORUM YAPIN 0