Filistinli ödüllü yönetmen Mohammed Almughanni Trabzon'da sinemaseverlerle buluştu!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen "Türkiye Kültür Yolu Festivalleri" kapsamında düzenlenen "Trabzon Kültür Yolu Festivali", dünya çapında birçok ödülü bulunan Filistinli yönetmen Mohammed Almughanni'yi ağırladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin beşinci durağı "Trabzon Kültür Yolu Festivali" ilgi odağı haline geldi. 30 Haziran'a kadar sürecek festivalde 40'tan fazla noktada 500'den fazla etkinlik halkla buluşuyor.

Öte yandan Filistin'de yaşanan dramı da bir kez daha tüm dünyaya gösteren festival kapsamında "Filistin Direniş Sineması" etkinliğinde, 8 aydır İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Filistin halkının mücadelesine ışık tutan filmler gösterildi. Etkinlik, Şafak Takvul'un savaşlarda öldürülen masum çocuklara dikkati çektiği "Why" adlı animasyonla başladı ve daha sonra dünya çapında birçok ödül alan ve Almanya'da yaşamını sürdüren Gazzeli yönetmen Mohammed Almughanni'nin 3 filmi seyirciyle buluşturuldu.

Mohammed Almughanni

Mohammed Almughanni

"ÇOCUKLUĞUMDA GÖRDÜKLERİMİ SİNEMAYA AKTARMAYI DÜŞLERDİM"

Gazzeli yönetmen Mohammed Almughanni etkinlik kapsamında Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan film gösteriminin ardından söyleşi programına da katıldı. Filistinlilere ve kendisine duydukları sempati ve verdikleri destek için Türk halkına teşekkür eden Almughanni, "Köyüm, Gazze'de İsrail sınırındaki tellerin yakınındaydı. Çocukluğumdan itibaren oradaki çatışmaları görebilir ve duyabilirdim. Ben de gelecekte o zaman tanık olduğum görüntüleri sinemaya aktarmayı düşlerdim." ifadelerini kullandı.

"KAYBETTİĞİMİZ HER BİR KİŞİ ASLINDA FİLM OLMAYI HAK EDİYOR"

Filistinli ünlü şair Rıfat-el Arir'in "Bizler sadece sayı değiliz, insanız." sözlerine vurgu yapan Almughanni, "Gazze'de ölen her bir insanın kendi hikayesi var. Ölen, kaybettiğimiz her kişi aslında bir film olmayı hak ediyor. Ölmekle de bitmiyor, savaşta geri kalanların hepsi hayatları boyunca bu travmayı yaşamaya devam edecekler. Bu buhranlı dönemi hayatlarının her döneminde hatırlayacaklar. İsrail'in yaptığı saldırılar sadece o anlık bir saldırıyla bitmiyor. Hayatımızın her aşamasında, yemek yediğimizde, okula gittiğimizde, büyüdüğümüzde, sürekli hayatımızı etkiliyor ve yaşantımızı cehenneme çeviriyor. Özellikle toplumu kamplara ayırıyorlar. Bulundukları yerlere göre kimlikler veriyorlar, Kudüs'tekiler için ayrı, Gazze'dekiler için ayrı." şeklinde sözlerini sürdürdü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Fahriye Evcen ve Burak Özçivit lüks araçlarıyla tatil yolundalar!

Hakan Çalhanoğlu tribünde ilk babasına koştu! Babasının sözleri dikkat çekti

İLİŞKİLİ HABER

Hakan Çalhanoğlu tribünde ilk babasına koştu! Babasının sözleri dikkat çekti
Pes dedirten dolandırıcılık! Telefonu şarja takıp uyudu hem paraları gitti hem borçlandı

İLİŞKİLİ HABER

Pes dedirten dolandırıcılık! Telefonu şarja takıp uyudu hem paraları gitti hem borçlandı

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0