Harry Potter serisinin ilki Felsefe Taşı'nın ilk baskısına yapılan resim rekor fiyata satıldı

Sinemaya da aktarılan ve dünya çapında geniş şöhret bulan Harry Potter kitap serisinin ilki olan Felsefe Taşı'nın ilk baskısı için suluboya çizimi, yapılan açık artırmada rekor fiyata satıldı.

J. K. Rowling tarafından kaleme alınan Harry Potter kitap serisi, hem kitap olarak okurlarda hem de sinemaya aktarılarak sinemaseverler üzerinde büyük etki uyandırmıştı. Serinin ilk kitabı Felsefe Taşı'nın ilk baskısında suluboyayla yapılmış orijinal kapak resmi ABD'de açık artırmayla sunuldu. Sotheby’s müzayede evinin düzenlediği organizasyonda, açık artırma öncesinde resmin 400 ila 600 bin dolar aralığında satılması öngörülüyordu.

REKOR FİYATA SATILDI

Müzayede evi tarafından yapılan açıklamada Felsefe Taşı'nın suluboya ile yapılmış orijinal çiziminin, tahminlerin çok ötesine geçerek 1.9 milyon dolara satıldığı ifade edildi. Böylece bu orijinal kapak resmi şimdiye kadar satılan en değerli Harry Potter ürünü oldu.

2001 yılında ilk kitap 108 dolara satılmıştı. Açık artırma fiyatıyla ilk satış fiyatı arasındaki farka dikkat çeken Sotheby's müzayede evi yetkililerden Kalika Sands, "Aradan geçen yıllar içinde, Harry'nin hikayesinin sona ermesinin yanı sıra Harry Potter serisinin nasıl büyüdüğünü ve bu süre içinde yeni nesillerin Harry'yi ve onun yolculuğunu takdir etmeye başladığını görmek olağanüstü bir şeydi" şeklinde konuştu.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0