Emine Erdoğan, Gönül Elçileri ve koruyucu ailelerle bir araya geldi!

Yer aldığı sosyal sorumluluk projeleriyle adından sık sık bahsettiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü vesilesiyle 81 ilin 'Gönül Elçileri' olan vali eşleri ve koruyucu ailelerle bir araya geldi. Sanatçı Alişan'ın sunumunu yaptığı program Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ile sık sık dikkatleri üzerine toplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bu kez 30 Haziran Koruyucu Aile Günü vesilesiyle düzenlenen programda 81 ilin 'Gönül Elçileri' olarak seçilen vali eşleri ve koruyucu ailelerle bir araya geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile programın detaylarını aktaran Emine Erdoğan koruyucu aile hizmetinin, 12 sene önce başlattıkları devlet koruması altındaki çocukların şartlarını iyileştirmeyi amaçlayan Gönül Elçileri Projesi'nin temelini oluşturduğunu dile getirdi. 

Emine Erdoğan 30 Haziran Koruyucu Aile Günü programı

Emine Erdoğan 30 Haziran Koruyucu Aile Günü programı

"KORUYUCU AİLE SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Paylaşımı sırasında sözlerine "30 Haziran Koruyucu Aile Günü sebebiyle 81 ilimizin vali eşleri, değerli koruyucu ailelerimiz ve çocuklarımızla bir araya geldik. Devlet koruması altında yetişen gencimizin hikâyesiyle gurur duyarken, koruyucu ailemizin örnek teşkil eden deneyimiyle umut bulduk. Bir çocuk için olabilecek en huzurlu ve güvenli ortamın bir aile ortamı olduğu düşüncesiyle, koruyucu aile sistemini güçlendirmeye devam edeceğiz." şeklinde başlayan Emine Erdoğan, koruma altındaki çocukların bakım şartlarının 2000'li yıllarda yetersiz olduğunu aktardı. 

Emine Erdoğan 30 Haziran Koruyucu Aile Günü programı

Emine Erdoğan 30 Haziran Koruyucu Aile Günü programı

"KORUYUCU AİLE YANINDA BULUNAN ÇOCUK SAYIMIZIN 515’TEN, 10 BİN 256’YA YÜKSELMESİ MUTLULUK VERİCİ"

Emine Erdoğan; "Yapılan çalışmalar ve Gönül Elçileri Projemiz neticesinde koruyucu aile yanında bulunan çocuk sayımızın 2002’den bu yana 515’ten, 10 bin 256’ya yükselmesi mutluluk verici. En fazla koruyucu aileye sahip Kayseri, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizi tebrik ediyor, Birleşik Arap Emirlikleri ile ülkemiz arasında sosyal hizmetler alanında imzalanan iş birliği protokolünün hayırlı olmasını diliyorum. " ifadelerini kullandı. 

Emine Erdoğan 30 Haziran Koruyucu Aile Günü programı

Emine Erdoğan 30 Haziran Koruyucu Aile Günü programı

"OYA KAYACIK HANIMEFENDİYİ RAHMETLE YÂD EDİYORUM"

Açıklamaları esnasında vali eşlerinin 'Gönül Elçileri' olarak bu iyilik hareketinin lokomotif gücünü oluşturduğunu belirten Emine Erdoğan, paylaşımını kurumlara emanet edilen çocukları, öz evladı gibi sevgiyle sarmalayan Oya Kayacık'ı da rahmetle yad ederek sonlandırdı. Emine Erdoğan; "Bu anlamlı program vesilesiyle ilham veren öyküsünü yeniden hatırladığımız, devlet koruması altındaki çocuklarımızın 'Oya Annesi' Oya Kayacık Hanımefendiyi rahmetle yâd ediyorum." dedi. 

Kısa süre içerisinde hızla yayılan paylaşımın ardından Emine Erdoğan'ın mesajı sosyal medyada büyük beğeni aldı. 

ETİKETLER

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0