Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen birinci Fair Play Anneleri Paneli’nde "Türkiye’nin İlk Fair Play Annesi" olarak seçildi. Ünvan, bugün düzenlenen törende yapılan yeminle ödülü takdim edildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) iş birliğiyle düzenlenen 1'inci Fair Play Anneleri Projesi Paneli, 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi'nde gerçekleşti. TMOK tarafından seçilen Şahin, panel öncesi düzenlenen tören ile resmi olarak "Türkiye'nin İlk Fair Play Annesi" ünvanını aldı. Türkiye’de yerel yönetimlerle iş birliği yaparak, toplumun temel yapı taşı olan ailelere ulaşmak ve Fair Play olgusunu ülkedeki annelere anlatmak için planlanan organizasyonda konusunda uzman ekipler konferanslar düzenledi. Proje, Türkiye genelinde 31 Mart 2024 seçimlerinde kadın belediye başkanı seçilen belediyelerle iş birliği yaparak uygulamaya konulacak.
"FAIR PLAY ANNESİ" SEÇİLDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada gönüllülük esaslı çalışma anlayışının önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
"İnsan yetiştirmek kolay değil. Merhameti ve vicdanı öğreterek insanı yaşama hazırlamalıyız. O yüzden kendi gönüllülük esasıyla çalışan komiteye partiler üstü bir duruşla Gaziantep’in annelerini Fair Play annesi olarak seçtiği için teşekkür ediyorum."
"BU ŞEHRİ BİR ANNE OLARAK ÇOK ÖNEMSİYORUZ"
Bu şehrin çocuklarını bir anne olarak çok önemsediğini belirten Başkan Şahin, "GASMEK’ler açtık. Anneye Süt Bebeğe Can, Hoş Geldin Minik Hemşerim, mahalle kreşleri projelerini devreye koyduk. Eğitim için 7 yaşın çok geç olduğunu söylüyor bilim dünyası. 6 yaş için altın çağ diyor. Merhameti, vicdanı daha sonraki yaşlarda çocuklarımıza öğretmek çok zor. O yüzden okul öncesine çok büyük gayret gösterdik. Gaziantep, doğumdan ölüme eğitim seferberliğinde her konuda ilk 10’da olması gerekiyor dedik. Hamdolsun çalışınca her şey oluyor. Bu yapılan çalışmaların bu gibi platformlarda görünmesi bizim için çok kıymetli" dedi.
6 ŞUBAT DEPREM SÜRECİNİ ANLATTI
Başkan Fatma Şahin, 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem süreci hakkında da önemli ve samimi görüşler bildirdi. Şahin, "Deprem sonrasında afetten en çok etkilenen Nurdağı’na yetişen ilk araç bizimdi. Yeni yolda üç metre büyüklüğünde yarıklar oluşmuştu. Nurdağı, Hatay’ın ve Kahramanmaraş’ın beslenme damarı. Eğer bu ilçemizi hızlıca hareket ederek açmasaydık, daha fazla çocuk, daha fazla anne enkaz altında belki de yaşamını yitirecekti" diye konuştu.
Deprem sürecinde sabahlara kadar battaniyeler dağıtıp depremzedelerin ihtiyaçlarına bir nebze de olsa cevap verme çabası içinde olduklarını dile getiren Şahin, "Eksi 5 derecede insanlarımız üşüyorlardı. O süreçte Cumhurbaşkanımızla konuştuk. Devletin bütün ağırlığını, babalığını bu bölgelerimizde gösterdik" şeklinde konuştu.
"GAZİANTEP’İ SEÇERKEN İSTATİSTİKİ VERİLERDEN FAYDALANDIK"
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, Gaziantep’in Türkiye’nin kutlu toprakları olduğundan bahsederek, şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye’de Gaziantep’in yeri başkadır. Bugün burada bulunmamızın ayrı bir önemi var. Sizlere Fair Play’i anlatmak istiyorum. Bu kavramın Türkçedeki manası insanlıktır. Fair Play, Allah’ın, vicdanının sesini duymaktır. Onun için bu kavramı ülkemizde canlandırmak için yola koyulduk. Hepimiz bu proje için gönüllüyüz. Fair Play Anneleri, dünyada ilk defa hazırlanan bir projedir. Bu proje bizim aklımıza yerel seçimlerdeki kadın belediye başkanlarının başarısıyla geldi."
Fair Play Anneleri projesinin başlangıç sürecinden de bahseden Arıpınar, "İstatistikleri inceledik. Kazanan belediye başkanları içerisinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in arka arkaya 3 seçimi de kazandığını gördük ve projenin ilk adımı için Gaziantep’i seçtik. Buradaki katılımcılarımız, Türkiye’nin ilk Fair Play Anneleri ünvanını alacak. Tabi, Başkanımız Fatma Şahin’in ilk olma özelliği dolayısıyla ödülünü de bu program vesilesiyle takdim edeceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından Türkiye’nin ilk "Fair Play Annesi" seçilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e elde ettiği ünvan dolayısıyla plaket verildi.
Panel öncesi fuaye alanında 11. Dünya Fair Play Karikatür, 1. ve 2. Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserler için hazırlanmış sergilerin açılışı da yapıldı. Kurdele kesim töreni sonrası katılımcılar sergileri gezerek, bilgi aldı.
DÜNKÜ BASIN TOPLANTISINDA ANLATMIŞTI
Panelin Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda dün gerçekleşen basın toplantısında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
BAŞKAN ŞAHİN’İN ÇALIŞMALARI, PROJENİN BAŞLANGICININ GAZİANTEP OLARAK SEÇİLMESİNİ SAĞLADI
Annelerin "Fair Play" ruhuna çocuklarının eğitiminde yer vermesi için yapılan panel için Başkan Fatma Şahin’in 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri sonrası yürüttüğü çalışmalar ile kadın bir lider olarak yaptığı başarılı projeler örnek gösterilerek başlangıç ili olarak Gaziantep seçildi. Komite tarafından oy birliği ile seçilen Gaziantep ve Başkan Şahin ile başlayan paneller daha sonra diğer kadın belediye başkanlarının görev yaptığı kentlerde kura ile belirlenerek devam edecek.
HEDEF 10 BİN ANNE!
Projenin hedef kitlesi Türkiye’deki anneler olup, ilk planda en az 20 belediye ile 10 bin anneye ulaşılması planlanıyor. Belediyelerle iş birliği yapılarak, proje kapsamında kadın belediye başkanlarının görev yaptığı şehirlerde konferanslar düzenlenecek. Konferanslarda fair play kavramı, çocukların ve toplumun bu kavram çerçevesinde nasıl gelişeceği konularında annelere bilgiler aktarılacak.
ŞAHİN: BANA VERİLEN BU UNVAN ŞEHİRDEKİ HER BİR ANNEYE VERİLMİŞTİR
Toplantıda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin unvana layık görülmekten dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek şunları söyledi:
"Bu şehir olmasaydı, bu toprakların çocuğu olmasaydım, bu ünvanı almam mümkün değildi. Ben 2 milyonun emanetçisiyim. Her şehir çok zor ama bizim şehir daha da zor. Bana verilen bu unvan şehirdeki her bir anneye verilmiştir. Bu şehirdeki her bir anne de ödüllerin en iyisine layıktır. Bu yüzden yarın yapılacak yemin ve sertifika programı ile Türkiye’de bunu başardığımızda Gaziantep’teki anneleri dünyanın fair play annesi yapma hedefi için yola çıkıyoruz."
GAZİ ŞEHRİ AŞK İLE ÇALIŞARAK DÜNYANIN EN ÖNEMLİ ŞEHİRLERİNDEN BİRİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ
Projenin önemine vurgu yapan Başkan Şahin, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:
"Yarın Gaziantep’teki anneleri Fair Play annesi olarak göstereceğiz. Bu yıl Gaziantep’te aile yılı. Fair Play anneliğini sertifika programına dahil ettiğimizde Fair Play müzesinin olduğu il Konya. Programa katılan annelerimize bir Konya turu yapacağız. Müzeyi görecekler, Hz. Mevlana’nın Türbesi’ni görebilecekler. Bu şehri 3 hedef üzerine koyduk. Dirençli, akıllı ve yeşil şehir yapacağız. Gazi şehri aşk ile çalışarak asla yorulmayarak dünyanın en önemli şehirlerinden birine dönüştüreceğiz."
ARIPINAR: DÜNYADA İLK DEFA BU KAPSAMDAKİ PROGRAMI GAZİANTEP’TE BAŞLIYOR
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar ise toplantıda yaptığı konuşmada fair play nedir sorusunu örneklerle açıklayıp, projenin oluşumu hakkında bilgi vererek şunları söyledi:
"Kadın belediye başkanlarımız bugün ülkemizde geniş çapta iş başındalar. Fair play’i en güzel çocuklarına anneler anlatır. Belediye başkanlarıyla program için iş birliği yapalım dedik. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in ismi de proje için hiç itiraz olmadan ilk başta çıktı. Üst üste 3 sefer Gaziantep halkı güvenerek oy vermiş. Depremde bütün gazeteler Başkan Fatma Şahin’in başarılarını yazmış. Biz de gelip konuştuk ve kabul etti. Dünyada ilk defa bu kapsamdaki program Gaziantep’te başlıyor. Başkan Fatma Şahin de panelle birlikte ‘Türkiye’nin İlk Fair Play Annesi’ ünvanını alacak. Yarın törenle bu özel ünvanı vereceğiz."
BİR YORUM YAPIN 0