Emine Erdoğan, Astana'da yetimhane ziyaret etti! Çocuklar ve gençlerle bir araya gelerek...

Yer aldığı sosyal sorumluluk projeleriyle adından sık sık bahsettiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da Zor Yaşam Koşullarındaki Çocuklara Destek Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaretine ilişkin detayları aktaran Emine Erdoğan'a Kazakistan Sağlık Bakanı Akmaral Sharipbayevna, TİKA Astana Koordinatörü Hikmet Özdenoğlu ve yetkililer eşlik etti.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ile sık sık dikkatleri üzerine toplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gitmişti. Organizasyon sürecinde Astana Valiliğine bağlı Zor Yaşam Koşullarındaki Çocuklara Destek Merkezi'ni ziyaret eden Emine Erdoğan, burada barınan çocuklar ve gençlerle bir araya geldi.

Emine Erdoğan Astana Zor Yaşam Koşullarındaki Çocukları Destek Merkezi

Emine Erdoğan Astana Zor Yaşam Koşullarındaki Çocukları Destek Merkezi

YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI!

Merkezde 3-15 yaş aralığında Kazak, Özbek ve Rus çocuklardan oluşan 76 öğrencinin çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Emine Erdoğan, aynı zamanda merkezin duvarında asılı olan 2017'de yaptığı ziyarete ilişkin fotoğrafları da inceledi.

Emine Erdoğan Astana Zor Yaşam Koşullarındaki Çocukları Destek Merkezi

Emine Erdoğan Astana Zor Yaşam Koşullarındaki Çocukları Destek Merkezi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) da destek verdiği merkezdeki çocuklar şiirler okuyarak yaptıkları çalışmaları sergilerken Emine Erdoğan, derslikleri gezerek çocuklara hediyeler verdi. Türkiye'nin desteklerinden ve Emine Erdoğan'ın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden merkez yetkilileri ayrıca teşekkürlerini sundu.

Emine Erdoğan Astana Zor Yaşam Koşullarındaki Çocukları Destek Merkezi

Emine Erdoğan Astana Zor Yaşam Koşullarındaki Çocukları Destek Merkezi

"EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUM"

Ziyaretine ilişkin detayları sosyal medya hesabından aktaran Emine Erdoğan, o anları "Şanghay İşbirliği Örgütü 24. Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında bulunduğumuz Astana’da Zor Yaşam Koşullarındaki Çocukları Destek Merkezi’ni ziyaret ettim. Dost ve kardeş ülke Kazakistan’da toplumun emaneti çocuklarımızla çok güzel anlar yaşadık. Önceki yıllarda da ziyaret ettiğim merkezin, TİKA’nın da desteğiyle geliştiğini görmekten memnuniyet duydum. Çocuklara huzurlu ve mutlu bir ortamda yeteneklerini ilerletme imkânı sağlayan merkezin kurulmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. " ifadeleriyle anlattı.

"KAZAKİSTAN'IN SAMİMİYETİ VE SEVGİSİYLE KARŞILANDIK"

Yayınladığı mesajın ardından Kazakistan'da çekilen görüntüleri paylaşan Emine Erdoğan, paylaşımına "Önceki yıllarda olduğu gibi bu ziyaretimizde de dost ve kardeş Kazakistan’ın samimiyeti ve sevgisiyle karşılandık. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam etmesini diliyorum." notunu düştü. Kısa süre içerisinde hızla yayılan görüntüler sosyal medyada büyük beğeni aldı. 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0