Bedeni 104 yaşında ama ruhu herkesten genç! İmoş nine dinç hissetmenin sırrını açıkladı

Elazığ'ın Maden ilçesinin Durmuştepe köyünde yaşayan 104 yaşındaki İmoş Biçki, her gün yaklaşık 6 kilometre yürüyor ve günün büyük bölümünde bahçesinde yetiştirdiği meyve ve sebzelerle uğraşıyor.

2020 yılında Sivrice merkezli meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 6,8 büyüklüğündeki depremde zarar görenlerden biri de Biçki ailesi. Ailenin en büyük ferdi, 104 yaşındaki ve 8 çocuk annesi İmoş Biçki, yara almadan kurtulsa da evleri büyük hasar aldı. Sonrasında ise hasarlı ev, ekipler tarafından yıkıldı. Biçki ailesi de TOKİ tarafından yapılan deprem konutlarında yaşamaya başladı. Ancak 104 yaşındaki İmoş nine, eski hatıralarından hiç kopamadı.

İmoş Biçki

İmoş Biçki

104 YAŞINDAKİ İMOŞ NİNE HER GÜN 6 KM YÜRÜYOR

Her sabah gün doğumuyla uyanan İmoş nine, gün içinde neredeyse 6 km yürüyor. Yeni konutlarında yaşamaya başladıktan sonra hatıralarından vazgeçemeyen İmoş nine, her gün eski evlerinden 3 km uzakta bulunan bahçeye gidiyor. Aradaki mesafeyi bıkmadan her gün yürüyerek gidiyor ve geliyor.

2 dönümlük bahçede bulunan ağaçların, meyve ve sebzelerin bakımıyla ilgilenen nine, bir barakada bulundurduğu kap kaçakla her gün bahçede bir ateş yakarak yemek pişiriyor ve çay demliyor. İmoş nine gününün büyük çoğunluğunu bu bahçede geçiriyor.

Anadolu Ajansı'na (AA) konuşan İmoş nine, çocuklarına yük olmamak adına yalnız yaşamayı tercih ettiğini söyledi ve "Bahçemde her işi yapıyorum, bostan ekiyorum, ekin biçiyorum, ağaçları suluyorum, sebze ve meyve topluyorum. Evvelde tüm aile bahçedeki evde yaşardık. Bahçemde olmayı, burada çalışmayı seviyorum. Sağlık sorunum yok, günümü çalışarak geçiriyorum." dedi.

İmoş Biçki

İmoş Biçki

"DİNÇLİĞİMİ DOĞAL BESLENME VE ÇOK ÇALIŞMAYA BORÇLUYUM"

Kendisini genç ve dinamik hissettiğini ve bunu doğal beslenmeye ve çok çalışmaya borçlu olduğunu vurgulayan İmoş nine, sabah erken kalkıyor, tereyağı, çökelek ve peynirle kahvaltı yapıyor, öğlenleri ise mercimek çorbası ve bulgur pilavı yapıyor.

Her sabah yaklaşık 3 kilometre yürüyerek bahçesine gitmenin zor olduğunu belirten İmoş nine, bu nedenle yaz aylarında bahçesinde kalabilmek için bir konteynere ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

İmoş Biçki

İmoş Biçki

"ÇALIŞAN DEMİR PAS TUTMAZ"

İmoş ninenin kızı Adalet Armağan ise "Depremde evi ağır hasar gördü, sonra yıktılar, tepede TOKİ yeni ev yaptı ancak annemin yaşamak istediği yer burası. Sabah erkenden kalkıp bahçesine gidiyor, sebze ekiyor, ağaçları suluyor, her ne iş olursa onu yapıyor. 'Anne bu işleri yapamazsın.' diyoruz ama mümkün değil durduramıyoruz. Bize 'Çalışın, tembel insanlar oturur, yıpranır, hasta olur ama çalışan demir pas tutmaz, hep çalışacaksınız.' diyor. Annem özgürce yaşamayı seviyor. Bir konteyner temin edilirse yazın bahçede kalır, daha mutlu olur." şeklinde konuştu.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0