Kenan Işık son yolculuğuna uğurlandı! Hiç görmediği torunu dedesinin fotoğrafını tuttu

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 10 yıldır komada olan Kenan Işık 76 yaşında hayatını kaybetti. Kenan Işık'ın ağabeyi Mehmet Cengiz Işık, düzenlenen veda töreninde konuştu ve gözyaşlarına hakim olamamıştı. Ankara'da son yolculuğuna uğurlanan Kenan Işık'ı sağlığında göremeyen torunu Doruk Işık (9) cenazede dedesinin fotoğrafını taşıdı.

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

2014 yılında beyin kanaması geçiren oyuncu Kenan Işık, önceki gün 76 yaşında hayatını kaybetti. 10 yıldır komada olan usta sanatçının ölümü sanat camiasını yasa boğmuştu. Sanat camiasında birçok isim taziye mesajlarını iletirken Işık’ın cenazesi sabah saatlerinde hastaneye gelen ailesine teslim edilmişti. Işık'ın naaşı İstanbul'da düzenlenen törenin ardından Ankara'ya getirildi. Ankara'da son yolculuğuna uğurlanan Işın'ın cenaze töreninde fotoğrafını hiç görmediği torunu taşıdı.

FOTOĞRAFINI HİÇ GÖRMEDİĞİ TORUNU TAŞIDI

Sanatçının 8 yaşındaki torunu Doruk Işık, dedesinin fotoğrafını tören boyunca taşıdı. Dedesinin fotoğrafını taşıyan Doruk Işık, "Hepimiz üzgünüz. Çabaladı ama ne yazık ki kaybettik" ifadelerini kullandı.

ÇOK İNSANIN KALBİNE DOKUNDU

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise Kenan Işık'ın sadece bir oyuncu değil, yönetmen ve yazar olduğunu, ekran önünde çok iyi işlere imza attığına işaret ederek, "Çok insanın kalbine dokundu, acımız çok büyük." dedi.

KENAN IŞIK'A VEDA!

Kenan Işık için bugün İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenlenmişti.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Kenan Işık'ın eşi Beril Işık, çocukları Ahmet ve Mehmet Işık, kardeşi Mehmet Cengiz Işık, torunu Doruk Işık, Burcu Akar, tarihçi İlber Ortaylı, sanatçı Zafer Algöz katılmıştı.

Kenan Işık

Kenan Işık

"CAN CANANA KAVUŞTU"

Kenan Işık'ın kardeşi Mehmet Engiz Işık gözyaşlarına güçlükle hakim oldu. Işık, "Kenan Işık gibi bir rol model, bir sanatçı daha var mı? Bana biriniz bunu söyleyin. Var mı onun gibi bir rol model? Sevilmesindeki neden de buydu zaten. İzleyicilerine karşı olan saygısı, sevgisi... Bundan öte daha ne söylenebilir ki? Sabırla... umutla... el bebek, gül bebek... Kendisi sabretti, biz sabrettik... Ama sonunda beden dedi ki 'ben artık eziyet çekmeyeyim, ben artık gideyim'... Can canana kavuştu, o kadar." ifadelerini kullanmıştı.

KENAN IŞIK'IN OĞLU: EN ÇOK ANNEM BU ZORLUĞU YAŞADI

Kenan Işık’ın oğlu Ahmet Işık ise "Çok üzgünüz. 10 yıllık bu süreç, maddi-manevi, psikolojik anlamda zordu. En çok annem bu zorluğu yaşadı. Hep yanına gittik, konuştuk. Babama hayatı anlattık. Sevdiği müzikleri dinlettik. Filmleri izlettik, onu hayatta tutmaya çalıştık. Bu kadarmış" demişti.

KENAN IŞIK

KENAN IŞIK

KENAN IŞIK NEREYE DEFNEDİLECEK?

Kenan Işık, bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) saat 11.00’de yapılacak törenin ardından, 31 Temmuz Çarşamba günü Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecek.

Kenan Işık

Kenan Işık

KENAN IŞIK KİMDİR?

Tam ismiyle Yusuf Kenan Işık, 1 Ekim 1947 tarihinde Yeşilyurt, Malatya'da dünyaya geldi. Ortaöğrenimini devam ettirdiği yıllarda okul tiyatrosunda oyunculuğa başlayan Işık, ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra lise eğitimi için gittiği Ankara'da Meydan Sahnesi'ne girdi. 

Lise mezuniyetinden sonra da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde okumaya başlayan Işık, öğrencilik yıllarında tiyatrodan hiç kopmadı ve 1972 senesinde Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu.

Sanat kariyerinde tiyatro oyunculuğunun yanı sıra şehir tiyatroları genel sanat yönetmenliği ve senaristlik de katan usta isim, çeşitli dizilerde de rol aldı. 

Kenan Işık, 4 Nisan 2005 - 20 Ağustos 2005 yılları arasında Star Haber'i sundu.

Kenan Işık'ın herkesin gözünde özdeşleştiği işi ise, zamanla ismi değişse de içeriği her zaman aynı kalan Kim Milyoner Olmak İster isimli yarışma programı oldu. 

NE OLMUŞTU?

Usta tiyatrocu ve sunucu Kenan Işık, 21 Mart 2014 günü bilinci kapalı halde hastaneye kaldırıldı. 4 saat süren bir ameliyat sonrası, doktorları tarafından hayati tehlikesi bulunduğu bildirildi. Hastaneye kaldırılma sebebinin ise spordan sonra saunaya giren Işık'ın, sauna sonrasında fenalaşıp dengesini kaybederek, kafasını yere çarptığı olduğu belirtildi. 

Bu nedenle beyin kanaması geçiren Işık, hemen ameliyata alındı. Işık, o tarihten beri tedavi görüyordu.

Kenan Işık’ın acı haberi sanat dünyasını yasa boğdu! Sosyal medyadan yapılan paylaşımlar...

İLİŞKİLİ HABER

Kenan Işık’ın acı haberi sanat dünyasını yasa boğdu! Sosyal medyadan yapılan paylaşımlar...
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0