Yine kahrolduk: Kalleşçe şehit ettiler! Ünlü isimlerin sağır eden sessizliği pes dedirtti

Filistin davasında 3 oğlu ve 4 torununu şehit veren Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da alçak bir suikast sonucu şehit edilmesi bütün dünyada vicdan sahibi milyonların tepkisini çekerken Türkiye'de sözde bazı sanatçıların sağır eden sessizliği yine kahretti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Tahran'da kaldığı konutunda alçak bir suikasta uğradı. Yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunan Heniyye, konutuna düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit oldu. Tüm dünyada büyük yankı uyandıran alçak olayı ilk duyuran Devrim Muhafızları Ordusu, saldırıda güdümlü füze kullanıldığını, Heniyye ile beraberindeki korumasının da şehit olduğunu duyurdu.

Orta Doğu'da tansiyonu yükselten alçak olayın ardından Instagram ve Facebook platformlarının sahibi Meta, Heniyye paylaşımlarına sistemli bir şekilde sansür uygulamaya başladı. Sosyal medya kullanıcıları ve önde gelen isimlerin yayınladığı taziye mesajları, fotoğrafları ve Haniyye içerikli videoları hedef alan Meta, binlerce hesabı kısıtladı ve gönderileri kaldırdı.

META İŞGALCİ İSRAİL'E ÇANAK TUTMAYA DEVAM EDİYOR

İçeriklerini sansürleyen Meta'ya #MetaCensorship etiketi ile tepki gösteren ünlü isimler ise X platformu ve Instagram üzerinden bu hainliğe boyun eğmedi. Gündem olmak için her konudan nem alan ve büyük bir çaba sarf eden sanat dünyasından bazı isimlerin 'Heniyye' konusunda suskunluğa bürünmesinin aksine; 'Adalet' çağrısında bulunan ünlü isimler, anlamlı paylaşımlarda bulundu.

ÜNLÜ İSİMLERDEN ART ARDA PAYLAŞIMLAR

Ünlü sunucu ve yazar Bekir Develi, X hesabından paylaşımda Heniyye'nin bir karesini paylaşarak "Cihat yolunda vefa, dostun arkasından  ağlamak değil onun davasını yaşatmaktır." notunu düştü.

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı ve yazar Said Ercan da acı haberi X hesabından paylaştı ve "Hamas lideri Haniye Tahran ‘da gerçekleştirilen suikast sonucu şehit oldu. Hamas lideri İsmail Heniyye, bu sabah İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti. Hamas hareketi, saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini açıkladı. Çocukları dahil Heniye’nin ailesinin yarısından fazlası şehit olmuştu. Filistin ve insanlık davasının başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

Ayçin Kantoğlu, X hesabından yaptığı art arda paylaşımlarla Heniyye için haykırdı.

Milli Gazete Köşe Yazarı Dr. Abdulaziz Kıranşal "Allah seni şehit yavrularınla ve Efendimizle (s.a.s) komşu etsin aziz lider..." sözleriyle Heniyye'nin karesini paylaştı.

Ünlü oyuncu Sinan Albayrak, sosyal medya hesabından İsmail Heniyye hakkında bir gönderiyi paylaştı.

Umuda Koşanlar Derneği'nin kurucusu Gamze Özçelik de aynı paylaşımda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu da sosyal medya hesabından İsmail Heniyye'nin karesini paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 9

İbrahim kökcü 2 ay önce

Gazze de çocuklar ölürken kimse cennet hayali kurmasın türk milleti

Hasip Çeker 2 ay önce

Ünlülerin ölüm sessizliği, ünsüzlerin ortalığı tozu dumana katıp, at izinin it izinden ayrılmasını engelleyen çığlıkları, KULAKLARIMIZ SAĞIR ETTİ...

DATÇALI 2 ay önce

İÇİMİZDEKİ BU SİYONİS ve CIA beslemeleri deşifre edilsin MİLLET ile paylaşılsın halkımızda ona göre tavır alsın.

Toplam 4 beğeni

Grck 2 ay önce

Bugün Haniyyenin davasına inanmayanlar, çok büyük ihtimalle Asrı Saadette olsalardı Peygamber Efendimiz (S.A.S) 'in davasına inanmazlardı!

Toplam 1 beğeni

Ahmetkililioglu 2 ay önce

Onların çocukları İsrail i kinarlarmi.

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun