Olimpiyatta madalya kazananlara ayrı ödül! 1000 cumhuriyet altını değerinde nakit para

Paris 2024 Olimpiyatları'ndan madalya ile ayrılan sporculara ülkelerinde ayrı bir ödül verilip verilmeyeceği spor severler tarafından çok konuşuldu. Konuşmaların ardından düzenlenen yönetmeliğe göre belirlenen miktarlar ise sosyal medyada merak konusu oldu.

Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan ve herkesin büyük bir ilgiyle takip ettiği Paris Olimpiyatları'nın bu yıl 33.'sü düzenlendi. 26 Temmuz'da açılışı yapılan turnuvada Türkiye'yi 101 sporcu temsil ederken; organizasyona toplam 10 bin 500 sporcu katıldı. 26 Temmuz'da açılışı yapılan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın 6. gününde ise Türkiye'ye 2 madalya geldi. 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi gümüş madalya kazanırkenMete Gazoz, Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer üçlüsünden oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı bronz madalya kazandı.

Ülkemize madalya kazandıran sporcular

Ülkemize madalya kazandıran sporcular


Bu sonuçlarla birlikte atıcılık branşı, Türkiye'nin olimpiyat oyunları tarihi boyunca madalya kazandığı 10. spor dalı oldu. Daha önce ise halter, güreş, tekvando, boks, karate, atletizm, judo, okçuluk ve cimnastik dallarında sporcularımız ülkemize madalya kazanmıştı. Turnuvada ilk madalyaların gelmesiyle birlikte ülkemizi temsil eden sporculara verilecek ödül de izleyenler tarafından merak konusu oldu. 
Olimpiyatlara damga vurdu! Dünya Yusuf DikeçİLİŞKİLİ HABEROlimpiyatlara damga vurdu! Dünya Yusuf Dikeç'i konuşuyor
SPORCULARA 1000 CUMHURİYET ALTINI MİKTARINDA NAKİT PARA VERİLECEK

Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan sporculara verilecek ödül miktarı 13 Eylül 2010 tarihli ve 2010/956 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmeliği'ne göre belirleniyor. 

Yönetmeliğe göre sporculara verilecek ödül şöyle:

  • - Altın madalya kazanan sporcuya 1000 Cumhuriyet Altını karşılığında Türk Lirası (Yaklaşık 17.611.000 TL)
  • - Gümüş madalya kazanan 600 Cumhuriyet Altını karşılığında nakit Türk Lirası (Yaklaşık 10.566.600 TL)
  • - Bronz madalya kazanan 300 Cumhuriyet Altını karşılığında nakit Türk Lirası (Yaklaşık 5.283.300 TL)

Madalya alan sporculara verilecek ödül hakkındaki yönetmelik

Madalya alan sporculara verilecek ödül hakkındaki yönetmelik

İbadetlerimi yetersiz görüyorum ne yapmalıyım? Neden tam anlamıyla ibadet edemiyorum

İLİŞKİLİ HABER

İbadetlerimi yetersiz görüyorum ne yapmalıyım? Neden tam anlamıyla ibadet edemiyorum
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0