Elazığ'da evlenen genç çiftten anlam dolu hareket! Gelin arabasına Filistin bayrağı astı

Elazığ'da evlenen bir çift, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Filistin'de yaşananlara dikkat çekmek için gelin arabasına Filistin bayrağı asılmasını istedi. Araç bayrağın renklerini taşıyan çiçekler ve şeritlerle birlikte süslendi.

Elazığ'da yaşayan Zeynep Avcı ve Muhammed Nur Dalokay çifti tüm dünyaya örnek olacak bir davranışta bulundu. Düğün günlerinde Filistin'de yaşanan soykırıma ve geçtiğimiz günlerde uğradığı süikast sonucunda hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ölümüne tepki göstermek isteyen genç çift, gelin arabalarına Filistin bayrağı astırdı. Bayrağın renklerini taşıyan çiçek ve şeritler ile süslenen aracın ön ve arka kısmına "Nehirden Denize Özgür Filistin" ve "Şehit Lider İsmail Heniyye'ye Selam Olsun" yazısı asıldı.

Zeynep Avcı ve Muhammed Nur Dalokay

Zeynep Avcı ve Muhammed Nur Dalokay

Gelin arabası ile oluşturulan düğün konvoyunda şehir turu atan genç çift, daha sonra gerçekleştirilecek nikahları için düğün salonuna geldi.

Zeynep Avcı ve Muhammed Nur Dalokay

Zeynep Avcı ve Muhammed Nur Dalokay

Düğün salonunun girişine İsmail Heniyye'nin posterini asan genç damat, düğüne, omzuna astığı, üzerinde Filistin bayrağı ve "Hepimiz Filistinliyiz" yazısı bulunan atkıyla giriş yaptı. 

Damat Muhammed Nur Dalokay

Damat Muhammed Nur Dalokay

"BU ÖZEL GÜNÜMÜZDE ORADAKİ KARDEŞLERİMİZİ UNUTMADIK"

AA muhabirine, bugün en mutlu günlerinden birini yaşadıklarını fakat İsrail'in saldırıları nedeniyle katledilen mazlum Müslümanların da acısını hissetmeye devam ettiklerini söyleyen genç çift, Filistin'e desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Damat Muhammed Nur Dalokay; "En mutlu günümüzden en acı günümüze kadar her günümüzde Filistinli kardeşlerimizi hatırlamak durumundayız. Elimizden geldiğince oradaki kardeşlerimize yardımcı olmak zorundayız. Bu hem Müslümanlık hem de insanlık vazifemiz. Bu özel günümüzde oradaki kardeşlerimizi unutmamak için gelin arabamızı bu şekilde Filistin bayrağı ve renkleri ile süsleme kararı aldık. Oradaki kardeşlerimizi unutmuyoruz, onlar sürekli aklımızdalar. Allah onlara en kısa zamanda zafer, bizleri de o zafere paydaş etsin inşallah." şeklinde konuştu. 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0