Saat hangi kola takılır? Çoğunlukla sol kola takılmasının nedeni belli oldu!

Saatin hangi kola takılması gerektiği akıllarda soru işareti oluşturuyor. Çoğunlukla saatin sol kola takılmasının nedeni nedir? İşte 'saat hangi kola takılır' sorusunun cevabı...

Saat takibine önem veren kişilerin bileklerinden eksik etmediği aksesuar; kol saati. Şık ve kullanışlı bir aksesuar olan kol saatinin hangi kola takılması gerektiği ise merak edilenler arasında.

Eski Mısır ve Babiller tarafından antik çağlarda ilk saatler, günümüzden farklı olarak güneş ve su saati olarak icat edildi. Zaman içinde gelişen ve dönüşen saatler kola takılan bir aksesuar haline geldi.

İlk kol saatinin 1870 yılında Abraham-Louis Breguet tarafından yapıldığı biliniyor. Yapılan bu saatin 5 Aralık 1811 yılında Napoli Kraliçesi'ne satıldığına inanılıyor. Yıllar içinde akıllı cihaz olarak da orta çıkan saatler, genellikle sol kola takılıyor ancak bu durum doğru kullanımının nasıl olması gerektiği sorusunu da beraberinde getiriyor. 

KULLANILAN ELE GÖRE DEĞİŞİYOR

Saati kolaylıkla takip edebilmek için tasarlanan bu aksesuar, kişinin hangi elini kullandığı durumuyla ilişkili. Kişi günlük hayatında sağ elini daha çok kullanıyorsa sol bileğine, sol elini daha çok kullanıyorsa sağ bileğine saat takmayı daha pratik bulabiliyor.

Dünya genelinde sağ el kullanımının yaygın oluşu ise sol kolun 'saatin takıldığı kol' olarak görülmesine neden oluyor. 

Saatin hangi kola takılması gerektiği ise tamamen kişilerin tercihine kalıyor. Kişiden kişiye saatin takıldığı kol farklılık gösterebilir ve tabii net bir 'doğru kullanım' söz konusu değil.

 

 

PTT kargo gönderisi cihet listesine eklendi nedir? Dağıtıcıya verildi Cihet no ne demek?

İLİŞKİLİ HABER

PTT kargo gönderisi cihet listesine eklendi nedir? Dağıtıcıya verildi Cihet no ne demek?
Soğuk su boğaz ağrısına neden olur mu? Bilimsel olarak kanıtlandı

İLİŞKİLİ HABER

Soğuk su boğaz ağrısına neden olur mu? Bilimsel olarak kanıtlandı
Elif Sena Demiroğlu Yasemin.com - Editör
Yasemin - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Yasemin.com ’da “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0