Mistik atmosferi ile tüm dünyanın ilgisini çekiyor: Artık düğünlerin yeni adresi Kapadokya!

Göklerde uçan hava balonları ve şehrin farklı yapısı ile harika ambiyansı olan Kapadokya, evlilik teklifi, düğün çekimi gibi faaliyetlerin vazgeçilmez adresi. Eşsiz manzarasıyla bilinen konum şimdi ise Kültür Turizm Bakanlığı'nın önayak olmasıyla düğün törenlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bakanlık, GoTürkiye platformundan balayı ve düğün yapmak isteyen yabancı turistleri de Kapadokya'ya çağırdı.

Turizmin önemli noktalarından olan ve 'peribacalarının gizemli diyarı' olarak anılan Kapadokya'da düğün ve balayı organizasyonları için hazırlıklar başladı. Bölgedeki otel ve düğün salonlarının geliştirilmesine yönelik hazırlıklar yapılırken, GoTürkiye platformunda düğün ve balayı turizmi için özel bölüm oluşturuluyor. 

Seyahat rotaları arasında sıklıkla yer alan Kapadokya her yıl milyonlarca kişiyi ağırlıyor. Bakanlık tarafından açıklanan veriler, 2023 yılında 4 milyon 870 bin turistin bölgeyi ziyaret ettiğini gösteriyor.

Profesyonel fotoğraf çekimleri için tercih edilen hava balonları ve peribacaları masalsı atmosferiyle gelenleri kendine hayran bırakan yerler arasında. Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklama ile düğün yeri arayanlara müjdeli haber geldi. Düğün turizmi için bazı otellerde hem düğün salonu hem de kır düğünleri için bahçeler oluşturulmaya başlandı. Hazırlıkların ardından bölgede çok sayıda düğün yapılması bekleniyor.

MİSTİK HAVASIYLA DÜNYAYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Nevşehir Kültür Yolu Festivali ile bölgenin hareketlenmesinin ardından bakanlık, ülkenin yurt dışına açılan tanıtım platformu olan GoTürkiye ile yabancı ziyaretçilere çağrıda bulundu. Düğün ve balayı için yabancı turistlere çağrı yapılmasıyla bölgeye farklı ülkelerden kişilerin toplu organizasyon için gelmesi söz konusu olabilecek.

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Kapadokya, yeraltı şehirleri, taşlardan oyma evleri, mağara otelleri, otantik Anadolu mutfağı ve mistik havasıyla dünyanın dört bir yanından gelenlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

ULUSLARARASI ORGANİZASYONDA 60 BALON HAVALANDI

Oldukça hareketli geçen Nevşehir Kültür Yolu Festivali, son dört gününde uluslararası balon etkinleriyle harika anlara imza attı. 18 ülkeden 60 balonun katıldığı Balon Festivali, farklı figürlerle gökyüzünde harika görüntülere neden oldu. Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Brezilya, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Litvanya, Makedonya, Moldova, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsviçre ve Türkiye’den 60 balonun göklere yükseldiği festivalde kurbağa, fil, roket, ejderha, kurt gibi birçok görsel balonların üzerinde yer aldı. 

ETİKETLER

Elif Sena Demiroğlu Yasemin.com - Editör
Yasemin - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Yasemin.com ’da “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0