Kavurucu sıcağın altında zorlu mesai! O tarlada ellerini asla yüzlerine bile süremiyorlar

Hatay'da kavurucu sıcağın altında çalışan tarım işçilerinin zorlu mesaisi sürüyor. Zor şartlar altında çalışan tarım işçileri, en çok o sebzenin hasadı sırasında büyük zorluk yaşıyor. Çünkü, o tarlada ellerini asla yüzlerine dokundurmamaları gerekiyor.

Hataylı çiftçilerin biber hasadı, Türkiye'nin en bereketli topraklarından olan Amik Ovası'nda geçtiğimiz günlerde başladı.

Sıcak havayla olgunlaşan biberler, tarım işçileri tarafından kavurucu sıcakta zorlu şartlarda tek tek toplanıyor. Günlük 600 TL yevmiye alan tarım işçileri, acı biber hasadında oldukça zorlanıyorlar.

ZORLU ŞARTLARDA TOPLANIYOR

Hassa ilçesinde yaklaşık 6 dönüm arazisine kapya biber eken Sezai Kılınç da hasada başladı. İşçiler tarafından zorlu şartlarda özenle toplanan biber kilogram fiyatı 22 TL’den tarladan alıcı buluyor.

"ELLERİNİ YÜZÜNE SÜRERSEN YAKAR"

Elini yüzüne sürdüğü zaman yaşadığı zorluğu ifade eden İnci Yeşil, “Biber topluyoruz, sıcak havada. Ekmek paramız için çalışıyoruz, sıcak havada zor oluyor. Biber acı, şartlar zor. Yevmiyemiz 600 TL, rabbim yardımcımız olsun. Elini yüzüne sürersen yakar, gözlerin su damlatır” dedi. 

Çiftçi Sezai Kılınç ise biberin kilogram fiyatında 22 TL’ye anlaştığını dile getirerek, “Hava çok sıcak 40 derecenin üzerinde. Hasadımız iyi rabbime şükür. Verim güzel, 1 dönüm kadar yer topladım 2 tona yakın biber hasat ettim. Toplamda 6 dönüm ekim yaptım. Hasat bereketli gidiyor, satışını 22 TL’den anlaştık. Sıcakta biber de yanıyor, biz de yanıyoruz, elimiz de yanıyor. Yüzümüze sürünce zehir gibi geliyor” dedi.

Somer Sivrioğlu'ndan uzaklaştırma talebi! O sözleri affetmedi

İLİŞKİLİ HABER

Somer Sivrioğlu'ndan uzaklaştırma talebi! O sözleri affetmedi

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0