Müzede tansiyon yükselten olay! 4 yaşındaki çocuk 3 bin 500 yıllık testiye bakın ne yaptı

İsrail'de bulunan Hecht Müzesi'nde yer alan 3 bin 500 yıllık bir tarihi eser, 4 yaşındaki bir çocuğun dokunmasıyla tuzla buz oldu. Küçük çocuğun ailesi, oğlunun testinin içinde ne olduğunu merak ettiği için testiyi kırdığını söylerken müze yetkililerinden açıklama geldi.

İsrail'deki Hayfa Üniversitesi'nin arazisindeki Hecht Müzesi'nde akılalmaz bir tarihi eser kazası yaşandı. 4 yaşındaki bir çocuk ziyaret sırasında müzede sergilenen 3 bin 500 yıllık bir testiye yakından bakmak istedi. Ancak M.Ö. 2200-1500 yılları arasında Tunç Çağı'na ait nadir esere eliyle dokunan ve çekmeye başlayan küçük çocuk, eseri kırdı.

Hecht Müzesi'nde sergilenen arkeolojik buluntular cam koruma olmadan ziyaretçilere sunulduğu için kolaylıkla kırılan eser, çocuk ve annesini korkuttu.

Aile, apar topar müzeden ayrılırken müzenin müdürü Inbal Rivlin çocuğu ve annesini rehberli bir tura davet ederek, "Korkmayın, sizden hiçbir talebimiz yok" ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Güldür Güldür'ün İsmail'i Alper Kul'dan çok konuşulacak evlilik açıklaması!

Antalya'da günlük ev kiralamada rekor artış: İzinsiz kiralamanın cezası 100 bin lira!

İLİŞKİLİ HABER

Antalya'da günlük ev kiralamada rekor artış: İzinsiz kiralamanın cezası 100 bin lira!
Türkiye'nin en çok göç alan illeri belli oldu! İşte en çok göç alan ilimiz

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'nin en çok göç alan illeri belli oldu! İşte en çok göç alan ilimiz

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 4

salih 3 hafta önce

çocuğun canı sağ olsun

KAHRAMAN MARAŞ 3 hafta önce

FİLİSTİNDE İNSAN BIRAKMADI KATLETTİLER. KIRILAN TESTİNİN DERDİNEMİ DÜŞMŞLER. İNŞALLAH KENDİLERİNİNDE TESTİ GİBİ PARAMPARÇA olduklarınıda görürüz

merhamet 3 hafta önce

İsrailli çocuk masum ve ancak ,aynı müzede gezmeleri gereken bu çocukların bir kısmı rehberli müze turuna davet edilirken, çifte standarta bakın ki gazzedeki masum çocuklara reva gördükleri şey ortada

kul 3 hafta önce

İşte bu kadar önemlidir dünya malının değeri. Dokun ve tuzla buz olsun...Yani çöp...Yani hiç....Ne