Böyle doğum günü kutlaması görülmedi! 102 yaşında 2 bin 133 metreden atladı

102 yaşına giren Manette Baillie, doğum gününü ilginç şekilde kutladı. İngiltere'de yaşayan kadın, 2 bin 133 metre yükseklikten paraşütle atladı.

İngiltere'de yaşayan Manette Baillie, yeni yaşını paraşütle atlama yaparak kutladı. 102. yaş gününde dikkat çeken kutlama ile Baillie, Birtanya'nın en yaşlı paraşütle atlayan ismi oldu. 

II. Dünya Savaşı sırasında Mısır'da Kadınlar Kraliyet Donanması Hizmetinde görev yapan Manette Baillie, her zaman heyecan ve macera seven biriydi. Düzenli olarak araba kullanmaya devam eden kadın, 100. doğum gününde yarış arabası sürerek yeni yaşını kutlamıştı.

Beccles'ın üzerinden, 2 bin 133 metre yükseklikten paraşütle atlayan Baillie, bu atlayışla çok önemsediği üç hayır kurumunu desteklemeyi amaçladı. 

Paraşütle atlama deneyimini anlatan 102 yaşındaki kadın, "Kapı açıldığında yapabileceğim veya söyleyebileceğim başka bir şey olmadığını düşündüm. Sadece atladım." açıklamasında bulundu.

Atlamanın ardından hislerini aktaran Baillie, "Sanırım atladım, bacaklarımın dışarı çıktığını ve bir tür bulanıklık olduğunu hatırlıyorum. Gözlerimi kapattım. Çok hızlı bir hızda seyahat ediyormuşuz gibi görünüyordu," ifadelerini kullandı.

Baillie, atlayış sırasında gözlerini çok sıkı kapattığını ve biraz korkutucu olduğunu itiraf etti.

Daha önce yaptığı açıklamalarda zihinsel ve fiziksel olarak aktif olmanın uzun yaşam için önemli olduğunu belirten kadın, şansın da büyük rolü olduğunu söylemişti.

Çocuklar buraya bayılıyor! Ziyaretçileri milyonlarca yıl öncesine götürüyor

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklar buraya bayılıyor! Ziyaretçileri milyonlarca yıl öncesine götürüyor
Sürpriz doğumun bu kadarı! Zehirlendiğini sandı meğer doğum yapıyormuş

İLİŞKİLİ HABER

Sürpriz doğumun bu kadarı! Zehirlendiğini sandı meğer doğum yapıyormuş

ETİKETLER

Elif Sena Demiroğlu Yasemin.com - Editör
Yasemin - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Yasemin.com ’da “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0