Beyniniz farklı yaşta olabilir! Sosyoekonomik düzey beyin yaşını etkiliyor

Yapılan araştırmalar beyin yaşını etkileyen nedenleri ortaya koydu. Beyin yaşının kronolojik yaştan büyük olması durumunu etkileyen faktörler arasında sosyoekonomik düzey yer aldı.

Bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma, vücudun sinir sisteminin merkezi olan beynin saatiyle kronolojik yaşı arasında fark olabileceğini ortaya koydu.

Şili'de Adolfo Ibanez Üniversitesi tarafından yapılan araştırmanın baş yazarı Agustin Ibanez, beyin yaşına ilişkin elde ettikleri sonuç hakkında önemli açıklamada bulundu.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ DE ETKİ EDİYOR

Ibanez yaptığı açıklamada "Beynin yaşlanması sadece yıllarla ilgili değil. Nerede, nasıl yaşadığınızla, sosyoekonomik seviyenizle, çevrenizdeki kirlilikle de ilgili" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin de araştırıldığı çalışmada, 15 ülke incelendi ve bazıları demans hastası olan 5 bin 306 kişinin beyin verileri değerlendirildi. 

Uzmanı açıkladı: Beyin sağlığı için bu besinleri tüketinİLİŞKİLİ HABERUzmanı açıkladı: Beyin sağlığı için bu besinleri tüketin

BAZI ÜLKELERDE KADINLARIN BEYİN YAŞI DAHA BÜYÜK

Beynin yaşlanmasına bakılan araştırmada, işlevsel bağlantı biçimi değerlendirildi. İşlevsel bağlantının yaşa bağlı olarak azaldığı belirtilen araştırma sonuçları, Latin Amerika ülkelerindeki duruma işaret etti.

Cinsiyet farkının yüksek olduğu bu ülkelerde kadınların beyin yaşları ile erkeklerin beyin yaşları arasında dikkat çekici bir fark ortaya çıktı. Sonuçlar, kadınların beyin yaşı ile kronolojik yaşları arasındaki farkın erkeklere oranla daha fazla olduğu belli oldu.

Demans teşhisi olan kişilerin de beyin yaşlarının kronolojik yaşlarından daha büyük olduğu kaydedildi.

Hafta sonu evde film keyfi yapmak isteyenlere özel: Ailece izlenecek en güzel filmler

İLİŞKİLİ HABER

Hafta sonu evde film keyfi yapmak isteyenlere özel: Ailece izlenecek en güzel filmler
Ev işi yapan çocuklar daha başarılı! Kişilik gelişimini olumlu etkiliyor

İLİŞKİLİ HABER

Ev işi yapan çocuklar daha başarılı! Kişilik gelişimini olumlu etkiliyor

ETİKETLER

Elif Sena Demiroğlu Yasemin.com - Editör
Yasemin - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Yasemin.com ’da “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0