İstanbul'a gelen Rus yolcunun valizinden 20 bin tane çıktı! Hepsi canlı canlı ele geçirildi

Rusya'dan İstanbul Havalimanı’na gelen bir Rus yolcunun valizlerinde yapılan kontrollerde çuvallar içinde 20 bin canlı tıbbi sülük bulundu. Tıbbi sülükleri yasadışı yollarla ülkeye sokmaya çalışan Rus vatandaşına ise 1 milyon 312 bin 408 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Rusya'dan İstanbul Havalimanı'na gelen bir yolcunun valizlerinden çıkanlar gündem oldu. 

Edinilen bilgiye göre; İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza ekipleri, 29 Ağustos'ta İstanbul Havalimanı'na gelen yabancı uyruklu yolcudan şüphelenince yolcunun valizleri gümrük ekipleri tarafından X-Ray cihazında arandı. Yapılan incelemeler sonucu yolcunun valizinde canlı tıbbi sülükler olduğu belirlendi.

Gördükleri karşısında büyük bir şok yaşayan gümrük ekipleri durumu Arnavutköy Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlilerine bildirdi. Söz konusu Rusya vatandaşının, CITES (Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme) kapsamında korunan canlı tıbbi sülükleri ülkeye yasadışı sokmaya çalıştığı ortaya çıktı.

SÜLÜKLERE EL KONULDU

Rusya vatandaşının CITES belgesi ibraz edememesi üzerine, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanun'u kapsamında 19 kilogram ağırlığında ve 20 bin adet büyük boy canlı tıbbi sülüğe el konuldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından bu sülüklerin mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verildi ve usulüne uygun yöntemlerle bertaraf edildi.

Tıbbı sülükleri yasadışı yollarla ülkeye sokmaya çalışan şahsa 1 milyon 312 bin 408 TL idari para cezası uygulandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Azerbaycan'da yeni doğan bebek görenleri büyüledi! Kadın Doğum Uzmanı güzelliğine dayanamadı

Milyonlarca euro kaçırdığı iddia edilmişti! Shakira çocukları için vergi cezasını ödedi

İLİŞKİLİ HABER

Milyonlarca euro kaçırdığı iddia edilmişti! Shakira çocukları için vergi cezasını ödedi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0