Konuştuğunuz şeyler reklam olarak karşınıza çıkıyorsa dikkat! Telefonlar dinleniyor mu?

Birçok kişi konuştuğu şeyleri telefonunda reklam olarak görmekten şikayetçi. Bu durum, akıllı telefonların sürekli dinleniyor olduğu şüphesini de beraberinde getiriyor. Peki, akıllı cihazlar sürekli dinleniyor mu? Cox Media Group reklam firmasına ait olan raporlar söz konusu iddiaları güçlendirdi.

Akıllı telefonlar ve cihazlar artık hayatımızın her yerinde. Birçok kullanıcı telefonun yanındayken konuştuğu şeyi reklam olarak karşısında görebiliyor. Bu nedenle akıllı telefonların, telefon öylece kenarda dururken ve hatta kapalıyken bile ses kaydı almaya devam ettiğinden şüpheleniyor. Bu şüpheleri güçlendiren belgeler ortaya çıktı.

Son dönemde Cox Media Group (CMG) adlı reklam şirketi Google, Facebook, Microsoft ve Amazon gibi şirketlerle ortaklık kurdu. CMG'ye ait olduğu iddia edileen raporlar kafaları iyice karıştırdı.

Konuştuğunuz şeyler reklam olarak karşınıza çıkıyorsa dikkat

Konuştuğunuz şeyler reklam olarak karşınıza çıkıyorsa dikkat

TELEFONLAR KAPALIYKEN BİLE DİNLENEBİLİYOR

Cox Media Group’un raporlarında yer alan detaylar şoke etti. Şirket, 'ses verisi' adlı bir teknoloji kullanıyor. Raporda ses verisi teknolojisinin nasıl kullanıldığına dair detaylar bulunuyor. Bu teknoloji sayesinde Android veya iPhone’daki herhangi bir uygulama aracılığıyla etkinleştirilebileceği ve akıllı ev asistanları gibi diğer cihazların da dinleyebileceği belirtildi. Sadece görüntü ve ses kullanılırken değil, bu yazılım sayesinde telefon kenarda dururken ya da kapalıyken bile ses verileri toplayabiliyor.

UYGULAMALAR DA VERİ TOPLUYOR

Daily Mail’e konuşan Veri Güvenliği Uzmanı Andy LoCascio, şu ifadelere yer verdi:

"Bu durum benim de çok sık başıma geliyor. Örneğin arkadaşlarımla telefonda Portekiz’e tatile gitmeyi konuşuyoruz ve ertesi gün veya aynı gün seyahat ilanları karşımıza çıkıyor. Bu pek normal değil. Cihazınız kapalı gibi göründüğünde bile mikrofonun sürekli açık olduğunu unutmayın. Sesle etkinleştirilen asistanlar, mikrofonun her zaman açık kalmasına neden olabilir. Ayrıca, bazı şirketler ses verilerinize erişmek için uygulamalar aracılığıyla mikrofon izni alır ve birçok kullanıcı bu izni farkında olmadan verir".

 telefonlar dinleniyor mu

telefonlar dinleniyor mu

Yine bir veri güvenliği uzmanı olan Sharon Polsky ise "Ses verilerinin alıcılarının arasında sigorta şirketleri gibi pek çok şirket bulunuyor. Ayrıca dolandırıcılar da bu verilere erişmeye çalışıyor. Bu durum kimlik hırsızlığı riskine yol açabilir." şeklinde konuştu.

Uzmanlar kimlik bilgileri ve kredi kartı gibi bilgileri paylaşırken dijital dolandırıcılığa karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Marilyn Monroe'nun kişisel eşyaları ilk kez sergilenecek!

İLİŞKİLİ HABER

Marilyn Monroe'nun kişisel eşyaları ilk kez sergilenecek!
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

M. İ 1 hafta önce

Aynen katılıyorum dinleniyor oğlumla hastalığını konuştum ve bitkisel tedavi yöntemleri denesek dedim hemen bitkisel tedavi merkezi iletişim reklamı çıktı bizi arayın bize yazın tedavi olanların memnuniyeti çıktı

Selami 1 hafta önce

Şüpheye gerek var mı? Telefonların pilleri çıkarılamıyor, boşuna değil. Telefonlar kendi kendine program yüklüyor/siliyor vs. Kontrol dışı. Dinlenebilir olduğu kesin. Bilgisayarlar da öyle. Bir tuşa basmadan bile internet wızır wızır, Ne , Nereye gidiyor belli değil. Kontrol dışı.

Muzaffer 1 hafta önce

Ooo daha orda misiniz? Herifler telefon ile bilincaltini yonlendirip riyalariniza mudahale ediyor artik. Tel yanina koy ruyanda gordugun google arama motorunda cikiyor.Google face what gibi deccalin uygulamalarina alternatif cikaramadi koca turkiye, yildizi neden tum turkiye kullanmiyor.