Narin'in otopsi işlemleri tamamlandı! Narin Güran'a ne oldu?

Diyarbakır'da kaybolan ve günlerce aranan 8 yaşındaki Narin'in cansız bedeni çuval içinde bulundu. Olayla ilgili Narin'in anne ve babası dahil olmak üzere 24 kişi gözaltına alındı. Adli Tıp'ta incelemeleri tamamlanan küçük kızın defin işlemleri tamamlandı. Olay hakkında soruşturma devam ediyor.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Tüm Türkiye, 19 gün boyunca merak içinde Narin Güran'dan haber bekledi. 21 Ağustos tarihinde kaybolan küçük kızın cansız bedenine 8 Eylül'de ulaşıldı. 9 Eylül'de defin işlemleri gerçekleşen Narin'in cinayeti hakkında soruşturmalar sürüyor.

KARA HABERİ BAKAN DUYURMUŞTU

Diyarbakır Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos'tan bu yana aranıyordu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, küçük kızın cansız bedenine ulaşıldığını 8 Eylül'de açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medyada yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun."

GÖZALTINA ALINANLARDAN İTİRAFLAR GELİYOR

Daha önce arama yapılan Eğertutmaz Deresi'nin kenarında çuval içinde Narin Güran'ın bulunmasının ardından 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında anne ve babanın da yer aldığı biliniyor.

Edinilen bilgilere göre Narin Güran'ın soruşturmasında gözaltına alınan kişilerden Nevzat Bahtiyar, "Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm" itirafında bulundu. Soruşturma kapsamında ilk itiraf, muhtar olan amca Salim Güran'ı işaret etmiş oldu. Nevzat Bahtiyar, 200 bin TL karşılığında bu işi yapmayı kabul ettiğini aktardı.

OTOPSİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

8 yaşındaki Narin'in bulunan cansız bedeni, Diyarbakır Adli Tıp Kurumunda otopsiye alındı. Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, 14 kişilik uzman bir ekip ile otopsi yapıldığını belirterek "Narin’in bedeni 19 günde deforme oldu, bu yüzden ölümün sebebini bulmak da biyolojik ve patolojik araştırmaların sonucuna bağlı." sözlerini ekledi.

Bakan Yılmaz Tunç, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak olan incelemeden sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenleneceğini belirtti. Bakan Tunç, “Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir” ifadelerini kullandı.

KAN DONDURAN DETAYLAR

Yapılan incelemelerde Narin'in DNA'larının tespit edildiği amca Salim Güran'ın aracı tekrar incelenmek üzere jandarma ekipleri tarafından alındı.

Küçük kızın Adli Tıp işlemlerinin tamamlanmasının ardından öğrenilen detaylar kan dondurdu. Narin'in otopsi sonuçları hakkında öğrenilen bilgiler, bacağında kırık izi bulunduğu, boynunda şüpheli bir lezyona rastlandığı, cesette yer değiştirme izinin yüksek olduğu yönünde.

19 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ı bulmak için bölgede 55 kilometrekarelik alan arandı. Arama çalışmalarında hassas burunlu köpek, yer altı ve su altı görüntüleme cihazları kullanıldı.

Küçük kızın cansız bedeni köyün yakınlarında bulunan ve daha önce detaylı arama yapılan Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Olay hakkında devam eden soruşturmalarda Narin'in amcası Salim Güran'ın tutuklandığı biliniyordu. Anne ve baba dahil olmak üzere, olayla ilgili 24 kişi daha gözaltına alındı.

SÜREÇTE NELER OLMUŞTU

21 Ağustos 2024 tarihinde Narin Güran, Kur'an kursuna gitti ve evine geri dönmedi. Küçük Narin'i aile ve köylüler aramaya çıktı ancak bir ize rastlanmadı. 8 yaşındaki kızdan haber alınamaması nedeniyle ekipler, 19 gün boyunca bölgede arama yaptı. 

19. gününde Narin'in cansız bedenine ulaşıldığı bilgisi duyurulmasının ardından neler yaşandığı merak ediliyor. Yaşanan acı olayın ardından birçok iddia ileri sürülmüştü. Bu iddialar arasında yer alan bilgilerden biri, Anne Güran'ın WhatsApp'taki birçok mesajı sildiği yönünde oldu.

Narin'in ağabeyinin kolunda diş izlerinin görülmesinin ardından gözaltı kararı çıkmıştı ancak ağabey ifade sonrası serbest bırakıldı. Diğer şüphelenilen isim Narin'in amcası olmuştu. Amcanın aracında Narin Güran'ın DNA izleri ortaya çıktı ve amca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medyada yaptığı duyurusunda Güran ailesine başsağlığı mesajı yer almadı ve bu durum aile hakkında şüphelerin artmasına sebep oldu.

İhbar üzerine bulunan küçük kızın cesedinin çuval içinde bulunması ve tam konum verilmesi, köyde yaşayanlar arasında cinayeti bilenlerin olduğu iddialarını güçlendirdi.

Daha önce yapılan aramalarda, dere kenarında bir terlik bulunmuştu. Aile bu terliğin Narin'e ait olmadığı yönünde ifade verdi. Bulunan terliğin dere bölgesine yakın konumda olması ise ailenin bir şeyler biliyor olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.

Basın mensupları dahil olmak üzere, köye giriş çıkışların yasaklandığı öğrenildi. Olayla ilgili iki gün önce yapılan ihbar, jandarmaları harekete geçirmişti ancak derede yapılan çalışmalarda herhangi bir iz bulunmamıştı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in cansız bedeninin çuval içinde bulunduğunu belirterek şu sözlere yer verdi:

"Narin Güran'ın cansız bedeni çuval içinde bulunmuştur. Kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuval içerisine konulup dere kenarına getirildiği, üzerinin çalılar ve taşlarla kapatıldığı anlaşılmıştır."

8 yaşındaki Narin'in cansız bedeni, otopsi için Diyarbakır Asli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsi raporunun tamamlanmasının ardından rapor için çalışmalar devam ediyor.

OLAY TİTİZLİKLE ARAŞTIRILIYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak şu sözleri kullandı:

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum."

Bakan Tunç, soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü hatırlatarak "Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir." sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, olaya ilişkin yaptığı açıklamada "Diyarbakır Bağlar'da kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin yavrumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Olayın ilk anından itibaren titizlikle yürütülen soruşturma sonucunda, sorumluların adalet önünde en ağır cezayı almaları için sürecin takipçisi olacağız." sözlerine yer verdi.

Pınar Aydın'ın değişimi şaşırttı...Arka Sokaklar dizisinin Pınar'ıydı bakın şimdi ne halde?

İLİŞKİLİ HABER

Pınar Aydın'ın değişimi şaşırttı...Arka Sokaklar dizisinin Pınar'ıydı bakın şimdi ne halde?
Cansız bedenine ulaşılan Narin'den geriye kalan görüntüler yürekleri yaktı!

İLİŞKİLİ HABER

Cansız bedenine ulaşılan Narin'den geriye kalan görüntüler yürekleri yaktı!
Elif Sena Demiroğlu Yasemin.com - Editör
Yasemin - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Yasemin.com ’da “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0