Telefonunuzu yanlış zamanda şarj ediyor olabilirsiniz! Telefon ne zaman şarj edilmeli?

Günümüzde önemli yeri olan teknolojik cihazların başında cep telefonu geliyor. Cep telefonunun uzun kullanımı için ise hem temiz kullanılması hem de doğru zamanda şarj edilmesi önem taşıyor. Peki, telefon ne zaman şarj edilmeli? İşte uzmanından uzun ömürlü telefon kullanımı tavsiyeleri...

Her geçen gün teknolojik cihazların hayatımızdaki önemi artıyor. Hayatımızda önemli yere sahip olan cihazlar arasında yer alan cep telefonu olmadan neredeyse sokağa bile çıkılmıyor. Teknolojik cihazların artan fiyatları, daha uzun süre cihazların kullanılmak istenmesine neden oluyor.

Cep telefonlarının uzun ömürlü kullanımı için darbelerden korunması, virüslü yazılımlara dikkat edilmesi ve doğru şarj edilmesi oldukça önemli. Cep telefonu kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri Endüstiri Mühendisi Gökhan Taşcı anlattı. 

BİLİNÇLİ TELEFON KULLANIMI MASRAFLARDAN KURTARIYOR

Cep telefonlarının tozdan muhafaza edilmesi gerektiğini kaydeden Taşcı, telefonların hatalı şarj edilmesi durumuna dikkat çekti. Hatalı şarj edilen cihazlar, pil ömrünü bitiriyor ve büyük masraflar çıkmasına neden oluyor. Taşcı, orijinal aksesuarların kullanılmasının da önemli olduğunu vurguladı.

Kullanılan telefonların hijyenine dikkat edilmesinin önemli olduğunun altını çizen Taşçı, bilinçli telefon kullanımının olası masraflardan koruduğunu belirtti. Kılıfsız kullanılan telefonların deforme olduğunu vurgulayan Taşcı, ekran koruyucu kullanılmadığında ekran çiziklerinin ortaya çıktığını belirtti. 

DOĞRU ZAMANDA ŞARJ EDİLMELİ

Alınan cihazları ilk başta orijinal donanımlarla korumak gerektiğini aktaran Taşcı, yan sanayi ürünlerden uzak durulması gerektiğini ifade etti. Pil ömrünün uzun süre korunması için en az yüzde 20, en fazla yüzde 80 aralığındayken şarj edilmesinin önemli olduğunu aktardı.

Telefonları sudan ve tozdan uzak tutmayı tavsiye eden mühendis, telefona su ve toz kaçtığında ana karta ciddi zarar verdiğini kaydetti. Hoparlörün daha az ses vermesine de neden olabilecek bu durumların büyük masraflara neden olabileceğini hatırlatarak "Telefonları daha uzun ömürlü tutmak için temiz ve hijyenik kullanılmasını öneririm" sözlerini ekledi.

Elif Sena Demiroğlu Yasemin.com - Editör
Yasemin - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Yasemin.com ’da “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 2

Selim 5 gün önce

Şunları da dersek, şarj ederken telefon ısınıyorsa yüksek(hızlı) şarj oluyor demektir, pil ömrü kısalır. Yaavaş şarj için ya şarj cihazı değişecek, ya da parçalı zamanlarda şarj gerekir.

temel 6 gün önce

akil veren aga yuz de yirmi beklersen acil yola cikmak gerek ise ne olacak haydi yuz de yirmi taktin yola ciktin yuz de 50 cok cep aksami zor eder yolda kalirsin