Türk kültürü dünyaya tanıtıldı: Geleneksel kıyafetlerle okçuluk yapan sporcular kadrajda

Kazakistan'da düzenlenen 5. Dünya Göçebe Oyunları'nda geleneksel Türk okçuluğuna büyük ilgi gösterildi. Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz, etkinlikte Türk kültürü ve okçuluğunun başarıyla yansıtıldığını ve bu tanıtımların uluslararası arenada önemli olduğunu kaydetti.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da 5. Dünya Göçebe Oyunları gerçekleşti. Dünyanın dört bir yanından ilgi gören 5. Dünya Göçebe Oyunları'nda Türkiye de yer aldı.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Varlığı listesinde yer alan Türk okçuluğu, Kazakistan'da büyük ilgi gördü. Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz, 5. Dünya Göçebe Oyunları'nda gösterilen ilgiyi "Geleneksel Türk okçuları, Dünya Göçebe Oyunları'nda büyük ilgi gördü. Katılımcılar okçularımızla fotoğraf çektirmek için sıraya girdi." sözleriyle aktardı.

Kazakistan'da düzenlenen müsabakalar hakkında konuşan Toksöz, geleneksel okçuluk müsabakalarında yer alan sporcuların Türk motiflerin yer aldığı kültürel kıyafetler giydiklerine dikkat çekti. Geleneklerin yansıtılarak dünyaya tanıtım yapılmasını hedeflediklerini aktaran Toksöz, "Dünyada kabul görmüş Türk okçuluğunu burada bulunan ülkelere tanıtmak ve Türk okçuluğunun uluslararası arenada söz sahibi olduğunu göstermenin memnuniyetini yaşıyoruz." açıklamalarında bulundu.

5. Dünya Göçebe Oyunları'na 10 sporcuyla katıldıklarını dile getiren Cengiz Toksöz, bu organizasyon hakkında açıklamada bulunarak "Geleneksel oyunların olimpiyatları olarak değerlendirilen Dünya Göçebe Oyunları'nda Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu, uluslararası çapta güzel bir mücadele verdi." sözlerini kullandı.

Türkiye'de yapılan elemelerin ardından 10 sporcunun Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandığını belirten Toksöz, gün geçtikçe geleneksel Türk okçuluğunda lisanslı sporcu sayısının arttığını belirtti. Kulüp sayılarının da artış gösterdiğini sözlerine ekleyen Federasyon Başkanı, "Geldiğimiz noktada yaklaşık 21 binin üstünde lisanslı sporcu ve 700'ün üstünde tescilli kulüp olarak ülkemizde en hızlı büyüyen federasyonlardan biriyiz." dedi.

Geleneksel Türk okçuluğunu daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefleyerek çalıştıklarından bahseden Toksöz, bundan sonraki uluslararası müsabakalarda ülkemizi ve Türk okçuluğunu en iyi şekilde temsil etmeyi ve bayrağımızı en yukarı taşımak hedefinde olduklarını belirterek sözlerini noktaladı. 

Kıyır kıyır İtalyan turtası tarifi! İtalyan usulü muhteşem turta tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Kıyır kıyır İtalyan turtası tarifi! İtalyan usulü muhteşem turta tarifi
GastroAntep Kültür Yolu Festivali: Şehrin gastronomi kültürü dünyaya açılacak!

İLİŞKİLİ HABER

GastroAntep Kültür Yolu Festivali: Şehrin gastronomi kültürü dünyaya açılacak!

ETİKETLER

Elif Sena Demiroğlu Yasemin.com - Editör
Yasemin - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Yasemin.com ’da “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0