Bankadaki işini bırakıp eşinin mesleğine başladı! Artık hem evi hem ofisi...

Eşinin mesleğine ilgi duymaya başladıktan sonra 10 yıldır çalıştığı özel bir bankadan istifa eden Kemal Kılıçlı, sıfırdan aldığı eğitimlerle birlikte bir girişimcilik hikayesine imza attı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

10 yıl özel bir bankada saha operasyon yöneticisi olarak çalışan Kemal Kılıçlı, eşi Dilek Kılıçlı ile evliliklerinin ardından kuaförlük mesleğine ilgi duymaya başladı. Bir süre sonra 10 yıldır çalıştığı işinden istifa ederek hem eşi Dilek Kılıçlı’nın yanında hem de özel eğitim merkezinde kadın kuaförlüğü ve renklendirme uzmanlığı eğitimi almaya başlayan Kemal Kılıçlı, kesim, fön, renklendirme, saç kaynağı gibi birçok alanda kendini geliştirdi. Eşinin de desteği ile hem işini hem de aile hayatını, ‘kuaförbüs’ adını verdiği otobüse sığdıran Kemal Kılıçlı, yaptığı girişimcilik ile görenleri hayran bıraktı. 

4 ay önce uzun yollarda kullanılan bir yolcu otobüsünü satın alarak modifiye eden  Kemal Kılıçlı,  yaklaşık 2 milyon TL harcayarak otobüsü karavana çevirdi. Şimdilerde kuaförbüs adını verdikleri karavanda yaşayan Kılıçlı çifti, mahalle mahalle gezerek müşterilerine kuaförlük hizmeti veriyor. 

Kemal Kılıçlı ve Dilek Kılıçlı

Kemal Kılıçlı ve Dilek Kılıçlı

"ÇOCUKLUK HAYALİMDİ"

Kendi işini bıraktıktan sonra bir kuaför salonu açtıklarını fakat çocukluk hayali olan bir karavan ile tüm bunları birleştirmenin onları çok daha mutlu edeceğini fark ettiklerini dile getiren Kemal Kılıçlı; “Karavanda kalmak ve yaşamak benim çocukluk hayalimdi. Bu karavanı yapmaya başladık. Tamamen dizaynını eşim ile birlikte yaptık. Bu hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Çok güzel bir tepki alıyoruz. İnsanlar yeniliği ve değişik olan işleri seviyor. Karavanda olması ayrıcalık oluyor. Alışılagelmişin dışında olduğu için dikkat çekiyor. İstediğimiz her yer dükkanımız, her yer kuaför salonumuz olabiliyor. Yani, her yer evimiz, her yer işimiz. Karavanın içinde yaşam alanımız var. 4 kişilik bir ailenin gündelik hayatını karşılayabilecek şekilde yapıldı. Salon, oturma grupları, mutfak, banyo, tuvalet gibi bir evde olması gereken her şey mevcut. Enerji ihtiyacımızı 8 adet 550 W panel ile sağlıyoruz.200 amper jel akümüz var. Normal bir bağ evinin 2 katı şeklinde bir sistem yaptık. Buzdolabı, çamaşır makinesi ve ev tipi klimayı rahatlıkla çalıştırabiliyoruz. 4 ayda bu karavanı bitirdik. 2 milyon TL’ye bu karavanı dizayn ettik." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçlı ve Dilek Kılıçlı

Kemal Kılıçlı ve Dilek Kılıçlı

"AMACIMIZ DAHA ÇOK YER GEZİP DAHA ÇOK İNSANLA İLETİŞİM KURMAK"

Açıklamaları sırasında şimdiki hayallerinin yaşadıkları Kayseri’den yola çıkarak mesleklerini icra etmek olduğunu söyleyen Kemal Kılıçlı; "Kuaförbüs karavanımızı ilk önce Türk devletlerini, Özbekistan, Türkmenistan gibi Türk dünyası ülkelerini gezip, sonrasında da bazı ülkeleri ziyaret etmeyi istiyorum. Amacımız, daha çok yer gezip, daha çok insanlarla iletişim kurmak. Burada bizim asıl amacımız ise, benim hayalim ile ticareti bir araya getirmek. Yeni insanlar ve yeni yerler keşfedebilmek.” dedi. 

Dilek Kılıçlı

Dilek Kılıçlı

"YOLDA GÖREN İNSANLAR ŞAŞIRIYOR!"

İnsanların iş yerlerini ve evlerini aynı yerde görünce şaşırdıklarını dile getiren Dilek Kılıçlı ise "25 yıldır kuaförlük sektöründe çalışıyorum. Eşim, çocukluk hayali olan karavanı yapmak istedi. Ben de kuaför olduğum için ikisini birleştirmek istedik. Ardından da böyle güzel bir sonuç ortaya çıktı. Tam zamanlı olarak bu karavanda kalıyoruz. Aynı zamanda da kuaföre gelen müşterilerimizi burada ağırlıyorum. Kuaförde bulunan bütün hizmetlerin çoğunu ‘kuaförbüste’ yapabiliyorum. Müşterilerimizden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Şaşkınlık içerisinde kalanlar oluyor. ‘Nasıl yaptınız?’ diyenler oluyor. Çok rahat bir ortamda hizmet aldıklarını söyleyenler de oluyor. Yolda gören insanlar daha çok şaşırıyor. Birçoğu kırmızı ışıkta falan durduğumuzda ne olduğunu soruyor.” şeklinde konuştu.

Kate Middleton kanser tedavisini tamamladı! Beden dili uzmanı açıklamayı değerlendirdi

İLİŞKİLİ HABER

Kate Middleton kanser tedavisini tamamladı! Beden dili uzmanı açıklamayı değerlendirdi

ETİKETLER

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0