Oto tamirhanesinin 13 yaşındaki Nehir ustası herkese taş çıkarıyor!

Hatay’ın Antakya ilçesinde 5 yıl önce oto tamircisi babasının yanına meslek öğrenmek için başlayan 13 yaşındaki Nehir Habiboğlu, mesleğinde olan yeteneğiyle yılların ustalarına taş çıkarıyor.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Antakya ilçesi Günyazı Mahallesi’nde yaşayan 13 yaşındaki Nehir Habiboğlu, 5 yıldır oto tamircisi olan babası Güven Habiboğlu’nun yanında meslek öğreniyor. Babasın ait olan oto bakım servisinde bıkmadan usanmadan mesai yapan Nehir usta, babasından öğrendiği mesleğinde kendini geliştirdi.

İş yerine gelenlerin gözleriyle aradığı Nehir usta, tek başına araçların bakımını yapıp, şanzıman ve motor arızalarını giderebiliyor. Sabahtan öğlene kadar okula giden Habiboğlu, okul sonrasındaki çoğu zamanını babasının yanında çalışarak geçiriyor. Büyünce mekanik mühendisi olmak isteyen Nehir Habiboğlu, müşteriler tarafından da ’Nehir usta’ olarak biliniyor. İlk kez görenlerin şaşkınlığını gizleyemediği oto tamirhanesinin prenses Nehir ustası, mesleğinde olan yeteneğiyle yılların ustalarına taş çıkarıyor.

"MÜHENDİS OLUP KENDİME YER AÇMAK İSTİYORUM"

Mekanik mühendisi olup babasından ayrı işyeri açmak istediğini dile getiren Nehir Habiboğlu, “Küçüklüğümden beri burada çalışıyorum. Bakım yapabiliyorum, şanzıman beynini sökebiliyorum. Babamın yardımıyla hidrolik beyni ve motoru sökebiliyorum. Günüm burada çok iyi geçiyor. İşimi severek yaptığım için zor değil. Küçüklüğümden beri babam beni hep dükkana getirir. O zamanlar hep yardım ediyordum. Araçları arıza tespit cihazına bağlayabiliyorum. Hidrolik beyni, şanzıman, bakım onarım, balata işlerini yapıyorum. Hedefim mekanik mühendisi olup babamdan ayrı dükkan açmak istiyorum. Burayı seviyorum. Diğer çocuklar oyunlar oynasın, ben işimdeyim ve işimi seviyorum. Müşteriler bana ’nasılsın usta, neler yapıyorsun usta’ diyorlar. Ben de onların araçlarındaki sorunlarını çözüyorum. Müşteriler beni ilk gördüklerinde şaşırıyorlardı, şimdi ise bana alıştılar ve babamı bırakıp benim yanıma geliyorlar” dedi.

İdam cezası olsaydı, suç oranı azalır mıydı? İşte merak edilen sorunun yanıtı:

İLİŞKİLİ HABER

İdam cezası olsaydı, suç oranı azalır mıydı? İşte merak edilen sorunun yanıtı:
Kuzenler 18 yıl aradan sonra aynı görüntüyle bir arada!

İLİŞKİLİ HABER

Kuzenler 18 yıl aradan sonra aynı görüntüyle bir arada!

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0