Şırnak'ta 200 yıllık düğün geleneği görenleri şaşırtıyor!

Şırnak, yardımlaşma ve dayanışmanın böyle olması gerektiğini vurgulayarak 200 yıllık düğün geleneklerini sürdürmeye devam ediyor. 2 gün 2 gece düğünlerinde yapılanlar ise görenleri şaşırtıyor.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Dağdibi köyünde yaşayan Sindi aşireti mensubu binlerce vatandaş 200 yıllık düğün geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Gelin ve damat için 2 gün 2 gece düğün yapan Sindi aşireti takı takma merasimlerini tepsiyle yapıyor.

Şırnak düğün

Şırnak düğün

Eline aldığı tepsiyle düğüne katılan misafirlerin yanına giden damadın amcası, sırayla herkesin takı takmasını istiyor. 

Şırnak düğün

Şırnak düğün

Yardımlaşma ve dayanışmanın böyle olması gerektiğini vurgulayan aşiret mensupları, bu gelenekleriyle düğüne katılanların imkanları ölçüsünde altın ve para takmış olduğunu söylüyor.

Şırnak düğün

Şırnak düğün

"DÜĞÜNLERİMİZ 2 GÜN SÜRÜYOR"

Düğünlerindeki bu geleneğin eskiden beri devam ettiğini söyleyen Ahmet Ata; "Bu adeti terk etmiyoruz. 2 gün sürüyor düğünlerimiz. Fakir zengin kim gelirse gelsin eşit şekilde para toplanıyor. Kimse arasında rencide olmamak için böyle bir geleneği sürdürüyoruz. 200 yıldan beri var bu gelenek. Düğünden düğüne değişiyor 300 binden 700 bin liraya kadar böyle para topluyoruz" dedi.

Şırnak düğün

Şırnak düğün

Berdan Mardini'den garip istek: Bütün çocukların sünnet derilerine talibim!

İLİŞKİLİ HABER

Berdan Mardini'den garip istek: Bütün çocukların sünnet derilerine talibim!
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0