Emine Erdoğan, ABD ziyaretinde lider eşleriyle bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu görüşmelerinde lider eşleriyle bir araya gelerek bir dizi programa ev sahipliği yapacak ve BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı olarak ikili görüşmeler ve kabullerde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York şehrine gidecek olan Emine Erdoğan, 21-25 Eylül tarihleri arasında lider eşleriyle bir araya gelerek köklü Türk geleneklerini tanıtacak. 

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

BİRÇOK PROGRAMA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK!

Türkevi'nde gerçekleştirilecek 'Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk' ve 'Afrika'nın lezzetleri: Bir Kültür, Mutfak ve Dostluk Şöleni' ile UNICEF Genel Merkezi'nde düzenlenecek 'Bir Deniz Yıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet' programlarına ev sahipliği yapacak olan Emine Erdoğan, aynı süreçte BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşecek.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

TÜRK ÇEYİZ KÜLTÜRÜNÜ DÜNYAYA TANITACAK

Türk giyim kültürü ve geleneksel el sanatlarını araştıran, arşivleyen, asıllarına sadık kalarak yeni projelerle gelecek nesillere aktaran Olgunlaşma Enstitülerinde 2021 yılında değişim-dönüşüm süreci başlatarak Bohça markasının kurulmasına vesile olan Emine Erdoğan, binlerce yıllık el sanatları kültürünü korumak, araştırmak, geliştirmek, güçlendirmek ve toplumsal farkındalık yaratarak kuşaktan kuşağa aktarmak amacıyla başlattığı dönüşümün ardından Olgunlaşma Enstitülerini yenilenen yüzüyle Türkiye'nin yumuşak diplomasisi kapsamında öncü olmasını sağlamıştı.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

Geçmişten günümüze köklü Türk aile kültürünün önemli parçalarından çeyiz geleneğinin unutulmaması ve taşıdığı izlerin gelecek kuşaklara miras olarak aktarılmasını amaçlayan çalışmaları gönülden destekleyen Emine Erdoğan, New York'taki Türkevi'nde Olgunlaşma Enstitüleri tarafından düzenlenecek 'Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk' programına da ev sahipliği yapacak. 

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

TÜRKEVİ'NDE LİDER EŞLERİYLE BULUŞACAK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Afrika'ya yaptığı resmi ziyaretler sırasında sosyal sorumluluk projelerine katılan Emine Erdoğan,  Afrika kıtası ve insanlarıyla derin bir duygusal bağ kurduğunu söylemişti.

Emine Erdoğan Afrika

Emine Erdoğan Afrika

Afrika seyahatlerdeki anılarını Afrika Seyahatlerim adlı kitabında anlatan Emine Erdoğan, kitabında 2015 yılındaki Etiyopya ziyareti sırasında Afrikalı çaresiz kadınların el emeklerinin 1 dolar karşılığında alınıp Batı başkentlerindeki butiklerde çok yüksek bedellerle satıldığını öğrendiğine değinmiş üzerine düşen görevi yerine getirmek istediğini belirtmişti.

Emine Erdoğan Afrika kültürü

Emine Erdoğan Afrika kültürü

Türkiye'deki Afrikalı kadınların emeklerinin karşılıklarını alması ve el emeği ürünlerinin adil bir şekilde satılması için Ankara'da Afrika Kültür Evi'ni kuran Emine Erdoğan, kıtanın yemek kültürünün tanınması için de çalışmalarına hız kesmeden devam etmişti. 

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

O süreçten beri Afrika kıtası ile bağını hiç koparmayan Emine Erdoğan, Türkevi'nde düzenlenecek 'Afrika'nın lezzetleri: Bir Kültür, Mutfak ve Dostluk Şölen' programında lider eşleri ile bir araya gelecek ve aynı program kapsamında,  Afrika kıtasının yemek kültürünü anlatan 'Afrika Yemek Kültürü' kitabının lansmanını da gerçekleştirecek. 


Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ'YLE KORUYUCU AİLE KONUSU GÜNDEME GETİRİLECEK!

Türkiye'de aile bakımından yoksun her çocuğa sevgi dolu bir yuvanın verilmesi hedefiyle 2012 yılında Gönül Elçileri Projesi'ni hayata geçiren Emine Erdoğan, Koruyucu Aile Hizmet Modeli'nin yaygınlaştırılması için attığı adımlarla sıklıkla gündeme geliyordu.  

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan'ın himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yürütülen ve 12. yılını geride bırakan Gönül Elçileri Projesi ile 10 bini aşkın çocuk koruyucu aileleri ile bir araya geldi. Daha önce Azerbaycan ve Özbekistan da başta olmak üzere pek çok ülkenin dikkatini çeken Koruyucu Aile hizmeti yapılan çalışmalarla da takdir büyük takdir topladı.  

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

Koruyucu aile hizmet modelinin, diğer ülkelerin cumhurbaşkanı eşlerine, bakanlarına, BM'nin ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yetkililerine aktarılacağı Bir Deniz Yıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet programında yer alacak Emine Erdoğan, UNICEF Genel Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikte koruyucu aile konusuna ilişkin küresel anlamda seferberlik çağrısında bulunacak. 

Emine Erdoğan Sıfır Atık Hareketi

Emine Erdoğan Sıfır Atık Hareketi

SIFIR ATIK İYİ NİYET BEYANINA DİKKAT ÇEKİLECEK!

Emine Erdoğan'ın öncülüğüyle Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2017'de başlatılan Sıfır Atık Projesi, kurulduğu günden bu yana büyük takdir toplamış ve uluslararası alanda da bilinirliğini artırarak, Birleşmiş Milletler (BM) seviyesinde destek görmüştü.

Emine Erdoğan Sıfır Atık

Emine Erdoğan Sıfır Atık

BM Genel Kurulunda, 14 Aralık 2022'de Türkiye'nin ana sunucusu, 105 ülkenin de ortak olduğu sıfır atık kararı, oylamayla kabul edilmiş ve 30 Mart, Uluslararası Sıfır Atık Günü olarak  ilan edilmişti. 30 Mart 2023'te BM'nin New York'taki Genel Kurul Salonu'nda ilk kez kutlanan Uluslararası Sıfır Atık Günü'nün ardından, kurulan BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu'nun başkanlığını ise Emine Erdoğan üstlenmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan

77. BM Genel Kurulu esnasında Emine Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres arasında Dünya Ortak Evimiz bakış açısıyla imzalanan Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı ise geçen yıl küresel olarak imzaya açılmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan New York ziyaretleri esnasında BM 78. Genel Kurulu marjında düzenlenen Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru isimli programda beyanın ilk imzacısı olmuştu.

Emine Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres

Emine Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL SEKRETERİ ANTONİO GUTERRES İLE BİR ARAYA GELECEK!

Dünya çapında büyük yankıya neden olan ve uluslararası ödüllere layık görülen projesiyle iklim değişikliğinin etkileri ve çevre kirliliğiyle mücadeleye dikkat çeken Emine Erdoğan, bu yıl BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı olarak BM Zirvesi kapsamındaki programlarında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşecek.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

Görüşme ve temasların ardından lider eşleri ve ülkelerin üst düzey temsilcilerinin de Emine Erdoğan'ın öncülük ettiği Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzalamaları bekleniyor.

Emine Erdoğan'dan anlam dolu paylaşım! Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi için...

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan anlam dolu paylaşım! Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi için...

ETİKETLER

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0