YASEMİN / 23.09.2024 14:44

Küçük kız kendi işini kendi halletti başarısı görenlerin içini ısıttı. "Küçük bir zafer"

Koreli küçük kız çorabı tek başına giyebildiği için kendini tebrik ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu. Bu anları kayda alan ebeveynin videosu görenlerin kalbini yumuşacık yaptı. Binlerce kişi tarafından izlenen videoya; “Kendi yaptığı işten mutlu oluyor, çok hoş”, “Küçük bir zafer” yorumları geldi.

ÇOÇUĞUNUZU ENGELLEMEYİN

Sosyal medyada yayınlanan bu tarz bebek videoları sonrası uzmanlardan ebevenleri ilgilendiren bazı uyarılar geldi. İşte özellikle anne babaları ilgilendiren o uyarı:

"Çocuklar basit, küçük günlük işlerin nasıl yapıldığını öğrenebilir. Bu işler ebeveynin yardımıyla öğretilebilir. Çocuklara kendilerinin yapabileceği işler için zaman ve fırsat verin. Yaptıkları işleri başardıkça kendilerine olan özgüvenleri ve saygıları artacaktır. Çocuğunuzu engellemeyin, zorlansa bile bir şeyler için çaba harcasın. Onun yapabileceği işi siz yaparsanız büyüdüğünde özgüveni olmayan, dışa bağımlı birisi olabilir. O yüzden her ebeveynin, çocuğuna yardımcı olabilmek için yaşlarına göre yapabilecekleri günlük rutinleri öğrenmesi faydalı olacaktır. Bu yüzden çocuğunuz engellemeyin"

SIRADAKİ VİDEO

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla