Emine Erdoğan’dan New York’ta Gönül Elçileri Projesi’ne küresel davet!

21-25 Eylül tarihleri arasında lider eşleriyle bir araya gelerek BM 79. Genel Kurulu görüşmelerinde bir dizi programa ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geçtiğimiz gün Bir Deniz Yıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet programı kapsamında lider eşleri ve BM Çocuk Fonu Temsilcileri ile bir araya geldi.

Şimdilerde BM 79. Genel Kurulu görüşmeleri için New York Türkevi’nde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geçtiğimiz gün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile UNICEF iş birliğinde düzenlenen Bir Deniz Yıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet programına ev sahipliği yaptı. Program kapsamında lider eşleri ve BM Çocuk Fonu Temsilcileri ile bir araya gelen Emine Erdoğan, etkinliğe ilişkin detayları sosyal medya hesabından aktardı. 

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

"PAYLAŞMAYA AÇIĞIZ"

Bir Deniz Yıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet programının açılış konuşması sırasında Gönül Elçileri Projesi için küresel davette bulunduğunu ifade eden Emine Erdoğan; "Bugün buradan yapılan Gönül Elçilerine yönelik küresel çağrıya ben de katılıyorum ve insanlığın geleceği olan çocuklarımızı korumak isteyen merhamet sahibi her ülkeyi koruyucu aileliği güçlendirmek üzere güç ve işbirliğine davet ediyorum. Gelin hep birlikte yaşadığımız dünyanın korumasız bir çocuğun gözündeki acı dolu yansımasını umuda döndürelim. Türkiye olarak biz bu alanda bilgi ve tecrübelerimizi ihtiyaç duyan tüm ülke ve kuruluşlarla paylaşmaya hazırız." dedi.

GÖNÜLLÜ KELİMESİNİN ANLAMINA DİKKAT ÇEKTİ!

Program vesilesiyle katılımcılarla bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Emine Erdoğan, insanın hayattaki varlığına anlam katan, eylemlerini yüce bir değere taşıyan şeyin kendisini aşan bir ideale yönelik gösterdiği gönüllülük olduğunu söyledi. Emine Erdoğan; "Bizim dilimizde gönüllü kelimesi gönülden türemiştir Nitekim zamanını, emeğini, imkanını paylaşarak farklı şekillerde hayır yapan kişilerin bir ortak noktası vardır ki hepsi kendilerinden öte bir amaca adayabilecekleri fedakar bir gönüle sahiptirler." şeklinde konuştu. 

Emine Erdoğan Bir Deniz Yıldızı Hikayesi programı

Emine Erdoğan Bir Deniz Yıldızı Hikayesi programı

"BU HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU..."

UNICEF ile Türkiye arasında koruyucu ailelik konusunda başlatılan diyaloğun güçlenerek devam etmesi temennisinde bulunan Emine Erdoğan; "Ukrayna'dan Yemen'e, Suriye'den Myanmar'a, dünyanın savaş ve açlıkla mücadele eden bütün yorgun çocuklarına, bu zulümlere şahit olan dünyanın tüm çocuklarına umut dolu bir gelecek bırakmak hepimizin ortak sorumluluğu. Aile, bu karanlık gelecek hikayesini değiştirebileceğimiz en önemli başlangıç noktamızdır. Bu çocuklar düştükleri yerden kalkacak kuvveti, sevgi ve güven merkezli bir aile ortamına kavuştuklarında bulacaklar." ifadelerini kullandı.

"TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ"

Konuşması sırasında devlet koruması altındaki çocukların hayat şartlarını iyileştirmek ve koruyucu ailelik müessesesini güçlendirmek amacıyla başlattıkları projenin bu anlayışı güçlendirdiğini ifade eden Emine Erdoğan; "Bir insanın diğer bir insana yapabileceği en büyük gönüllülük, sevgi ve güven ortamında geçirilmiş, hayat boyu yüreğinde taşıyacağı mutlu bir çocukluk hediye etmektir. Bu düşüncelerle, kimsesiz kalmış çocuklarımızla anne-baba olmak isteyen koruyucu ailelerimizi buluşturmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz." dedi.

Emine Erdoğan Bir Deniz Yıldızı Hikayesi programı

Emine Erdoğan Bir Deniz Yıldızı Hikayesi programı

GAZZE İÇİN BARIŞ ÇAĞRISINI YİNELEDİ!

Dünyada yaşanan savaş, çatışma, açlık gibi tüm olumsuz koşulların bedelini herkesten önce çocukların ödediğini kaydeden Emine Erdoğan; "Bu bedellerin belki de en ağırı olarak milyonlarca çocuk korunmaya muhtaç olduğu dönemde ailesini, yuvasını kaybederek zorlu hayat koşulları karşısında kimsesiz kalıyor. Bugün dünya genelinde yerinden edilmiş çocuk sayısı 4 milyona ulaşmış durumda. Dahası yaklaşık 470 milyon çocuk şiddet tehdidi altında yaşıyor. Filistin'de yaşanan kıyım, başlı başına hepimizin daha adil ve yaşanabilir bir dünya umuduna karanlık bir gölge düşürüyor. Bugün Gazze'de refakatsiz kalan, ailesini kaybeden çocuk sayısının en az 17 bin olduğu düşünülüyor. Ailesinden hiçbir üyenin sağ kalmadığı ve yaralı olarak kurtarılan çocuk sayısı o kadar yüksek ki onlara özel bir tanım geliştirilmiş durumda. İsimleri yok, hepsi ailesi hayatta kalmayan yaralı çocuk. Oysa tıpkı tüm kimsesiz kalmış çocuklar gibi, savaş hayatlarını gölgelemeden önce onların da bir ismi, hayatı, ailesi, hayali vardı." ifadelerini kullandı.

"YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Konuşması esnasında "Devletimizin çocuklarımızla olan bağı reşit olmalarıyla son bulmuyor." diyen Emine Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Meslek edinirken ve çalışma hayatına atılırken de yanlarında olan kurumlarımız, evlilik süreçleri dahil çocuklarımızın hayatları boyunca müracaat edebilecekleri bir güvenli merkez olmayı sürdürüyor. Gönül Elçileri'nin bugün gelinen noktada UNICEF tarafından örnek proje gösterilmesi ve küresel olarak ilgi görmesi memnuniyet verici. Koruyucu aileliği profesyonel bir destekten öteye taşıyarak, gönüllülüğün çok boyutlu bir şekilde ortaya konduğu bir sorumluluk hareketine dönüştüren koruyucu anne-babalarımıza yürekten teşekkür ediyorum." 

"10 BİNE YAKIN ÇOCUĞUMUZU KORUCU AİLELERİYLE BULUŞTURDUK"

Program sırasında gönüllü ailelerin bu süreçte edindikleri bilgi ve tecrübeleri paylaşabilecekleri Rehber Koruyucu Aile Uygulaması'nı da gönüllülerin hizmetine sunduklarını duyuran Emine Erdoğan; "Koruyucu aile kapasitesinin her geçen yıl yüzde 12'lik artış göstermesi, çabalarımızın karşılık bulduğunu gösteriyor. Bugüne dek 10 bine yakın çocuğumuzu koruyucu aileyle buluşturmuş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kurumlarımızda kalan çocuklarımız için de koğuş tipi bakım merkezleri yerine ilgi, güven ve aidiyet gibi duygusal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ev ortamı sunan merkezler kuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

"İLERİYE DAİR KURDUĞUMUZ HER HAYAL ÇOCUKLARLA FİLİZLENİR!"

Ancak savaş bölgelerine getirilecek barış ve adaletin dünyanın tüm çocuklarına adil bir gelecek sunabileceğine dikkat çeken Emine Erdoğan; "İleriye dair kurduğumuz her hayal çocuklarla filizlenir. Birçok yerde zikrettiğim önemli bir ifade var. Çocuklar bugünkü nüfusun üçte birini geleceğin ise tamamını oluşturur. Üstelik bu gelecek yalnızca bir toplumun, bir ülkenin değil tüm insanlığın ortak geleceğidir. Dolayısıyla dünya çocuklarının mevcut durumuna bakarak dünyanın geleceğine dair bir okuma yapabiliriz. Peki bugün karşımızdaki tabloya bakarak hangi birimiz bizi iyi bir geleceğin beklediğini düşünebilir ki?" şeklinde konuştu.

DENİZ YILDIZLARINI DENİZE ATAN BİR KIZIN HİKAYESİ!

Koruyucu Ailelik programını anlatırken, sahile vurmuş deniz yıldızlarını denize atan bir kızın hikayesine atıfta bulunan Emine Erdoğan; "Bizler, her birini tek tek denize atmaya çalışan o kızın inancını yüreğimizde taşımalıyız. Sahile vurmuş deniz yıldızlarının çokluğuna değil her bir atışta kurtardığımız o hayatın değerine odaklanmalıyız. Ülkelerinizde koruyucu ailelik sistemini geliştirerek bu inancı somut bir eyleme dönüştürebilirsiniz. Bugün buradan yapılan Gönül Elçilerine yönelik küresel çağrıya ben de katılıyorum ve insanlığın geleceği olan çocuklarımızı korumak isteyen merhamet sahibi her ülkeyi koruyucu aileliği güçlendirmek üzere güç ve işbirliğine davet ediyorum. Gelin hep birlikte yaşadığımız dünyanın korumasız bir çocuğun gözündeki acı dolu yansımasını umuda döndürelim. Türkiye olarak biz bu alanda bilgi ve tecrübelerimizi ihtiyaç duyan tüm ülke ve kuruluşlarla paylaşmaya hazırız." dedi.

Özbekistan ve Azerbaycan'ın Türkiye'nin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile işbirliği anlaşması imzalamasını memnuniyetle karşıladığını dile getiren Emine Erdoğan, bu sayıların artması temennisinde bulundu.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

KORUMA ALTINDAKİ ÇOCUKLARIMIZIN HUZUR VE GÜVENLİĞİ İÇİN!

Sosyal medya paylaşımına ise  "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile UNICEF iş birliğinde düzenlenen Bir Deniz Yıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet etkinliği değerli lider eşleri ve BM Çocuk Fonu Temsilcileri ile buluştuk. Yaygınlaşmak için atılan bu adım çok değerli buluyorum." Emine Erdoğan'ın sözleriyle başlayan paylaşımı, başta Gazze olmak üzere savaş bölgelerinde yaşayan tüm bölümlere dikkat çekti. 

"MERHAMET SAHİBİ HER ÜLKEYİ KORUYUCU AİLELİĞİ GÜÇLENDİRMEK ÜZERE GÜÇ VE İŞ BİRLİĞİNE DAVET EDİYORUM" 

Paylaşımını program süreci emeği geçen herkese ayrıca teşekkürlerini sunarak sonlandıran Emine Erdoğan; "Zira Gazze başta olmak üzere dünya savaşı ve açlıkla mücadele eden bütün yorgun çocuklara, umut dolu bir gelecek bıraktığımız ortak sorumluluk ve aile, bu karanlık gelecek hikayeyi değiştirebileceğimiz en önemli başlangıç ​​noktamızdır. Bu çocuklar, düştükleri yerden kalkacak güç; sevgi ve merkezli bir Aile ortamına kavuştuklarında bulunabilirler. İşte bu nedenle Gönül Elçilerine yönelik küresel çağrıya ben de yapılan ve bilim insanları olanlardan korunmak isteyen, merhamet sahibi her yerde koruyucu aileliği için güç ve iş birliğine davet ediyorum. tasarruf kullanıldı. Emine Erdoğan'ın paylaşımı, kısa süre içerisinde hızla yayılarak sosyal medyada büyük beğeni topladı. 

Mahinur Göktaş: Koruyucu aileliği yaygınlaştırmaya kararlıyız

İLİŞKİLİ HABER

Mahinur Göktaş: Koruyucu aileliği yaygınlaştırmaya kararlıyız

ETİKETLER

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0