Asgari ücret zam oranı değişti! Asgari ücret zammı 2025

Milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücret zammı ile ilgili ilk tahminler gelmeye başladı. Ocak ayından itibaren uygulanacak net asgari ücret zammı ne zaman belli olacak. 2025 asgari ücret zammı son tahminler ne yönde?

Yıl sonuna sayılı günler kala yeni yılda yapılacak asgari ücret zammı öne çıkan konular arasında yerini aldı. Vatandaşların sıkı takibinde yer alan asgari ücret zammı için gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu çevrildi. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İLK TOPLANTISI NE ZAMAN?

Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrasında belirlenecek. Belirlenen tutar 2025 Ocak ayından itibaren geçerli olacak.

Milyonlarca işçi ve işveren ise söz konusu toplantı tarihine odaklanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili toplantıyı Aralık ayı başında yapacak. Ay boyunca gerçekleştirilecek toplantılar sonucunda yeni asgari ücret kararlaştırılacak.

Asgari ücret ne kadar  2025

Asgari ücret ne kadar 2025


GÖZLER ENFLASYONDA

Net asgari ücret 2023 yılının Ocak ayında yüzde 54.7 artış ile 8 bin 506 TL’ye yükselmiş, Temmuz ayında yüzde 34'lük ara zamla 11 bin 402 TL’ye, Ocak 2024'te ise yüzde 49.11 artış ile 17 bin 2 TL’ye ulaşmıştı. Bu yıl ara zam yapılmadı ve yıl sonuna kadar Ocak 2024'te belirlenen asgari ücret uygulanacak. Yeni ücrette enflasyonu aşan bir artış beklentisi mevcut.

GÜNCEL OLAN ASGARİ ÜCRET

Asgari ücret, 2024 yılında net 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti. Yeni yılda geçerli olacak zam oranı ise milyonlarca vatandaş tarafından merakla bekleniyor.

Belediyeler duyurdu: Memur alımı yapılacak! 60 KPSS puanı olması yeterli

İLİŞKİLİ HABER

Belediyeler duyurdu: Memur alımı yapılacak! 60 KPSS puanı olması yeterli
Ekim ayı konut ve iş yeri kira artış oranları belli oldu! 2024 ekim ayı kira zammı hesaplama

İLİŞKİLİ HABER

Ekim ayı konut ve iş yeri kira artış oranları belli oldu! 2024 ekim ayı kira zammı hesaplama
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0