2024 ehliyet yenileme süreci için son tarih! Yetkililer uyardı: Yenilemeyenler için ceza kapıda

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016’dan önce düzenlenen ehliyetlerin 31 Aralık 2024’e kadar yenilenmesi gerektiğini duyurdu. Milyonlarca sürücü, ehliyet yenileme telaşı içine girdi. Yenileme yapmayanlara ise ciddi cezalara maruz kalacak.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için son tarihin 31 Aralık 2024 olduğunu duyurdu. Bu tarihe kadar ehliyetini yenilemeyen vatandaşların eski sürücü belgeleri geçersiz sayılacak. Yenileme yapmadıkları takdirde 12 bin TL’lik cezayla karşı karşıya kalabilirler.

EHLİYET YENİLEME İÇİN EGEREKLİ OLAN EVRAKLAR

Ehliyet yenileme için gerekli olan evraklar ise vatandaşlar tarafından aratılmaya devam ediyor. Gerekli olan belgeler ise şu şekilde; Sağlık raporu, 1 adet biyometrik fotoğraf ve 15 TL yenileme ücreti ile Nüfus Müdürlükleri'ne giderek işlemlerini tamamlayabilirler. 

Başvuru randevuları ise hem internetten ( randevu.nvi.gov.tr ) hem de Alo 199 numaralı destek hattı üzerinden alınabiliyor.

Belediyeler duyurdu: Memur alımı yapılacak! 60 KPSS puanı olması yeterli

İLİŞKİLİ HABER

Belediyeler duyurdu: Memur alımı yapılacak! 60 KPSS puanı olması yeterli
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0