ATM'den para çekme sorunları giderek büyüyor: Uzmanlardan kritik uyarı!

Son dönemde artan ATM arızaları, emekli ve nakit ihtiyacı olan birçok vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Uzmanlar, bankaların bu arızaları bilinçli bir şekilde yaşattığını ve kullanıcıları kredi kartı kullanmaya yönlendirdiğini iddia ediyor. Tüketici dernekleri ise yaşanan bu sorunu eleştirerek, bankalar için yaptırım uygulanması gerektiğini vurguluyor.

Türkiye'de son dönemde sıklaşan ATM arızalanmaları giderek çoğalırken birçok vatandaşı da olumsuz etkiliyor. Emekliler başta olmak üzere nakit ihtiyacı duyan vatandaşlar yaşanılan bu sıkıntıyla karşı karşıya kalırken bilişim uzmanları ve tüketici dernekleri bankaların bu durumu bilinçli yaptığını  tüketicileri kredi kartı harcamalarına yönlendirmeye çalıştığını iddia ediyor.

2 GÜN BOYUNCA PARA ÇEKİLMEZSE SUÇ

Tüketici dernekleri, bankaların ATM'lerde yaşanan arızalar nedeniyle müşterilerini mağdur ettiğini belirterek, "Aynı ATM'den iki gün boyunca para çekilememesi suç teşkil eder" diyor. Özellikle emekliler, nakit para çekememe sorunlarından dolayı ciddi zorluklar yaşarken, bankaların bu sorunu çözmede yetersiz kaldığına dikkat çekiliyor.

KREDİ KARTI HARCAMALARINA YÖNLENDİRİLİYOR

Yer alan bir iddia ise bankalar, tüketicileri nakit kullanımı yerine kredi kartı harcamalarına yönlendirmeye çalışıyor. Kart alışverişlerinde hem tüketiciden hem de esnaftan komisyon alan bankaların, ATM’lerden para çekimini zorlaştırarak tüketiciyi kredi kartına yönlendirdiği öne sürülüyor.

Açık lise kayıtları ne zaman bitecek? Açık lise kayıt yenileme ücreti ne kadar

İLİŞKİLİ HABER

Açık lise kayıtları ne zaman bitecek? Açık lise kayıt yenileme ücreti ne kadar
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0