Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlere müjde! 60 aya kadar yapılandırma imkanı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi kartı borçları ile ihtiyaç kredilerinin yeniden yapılandırmasına yönelik önemli bir karar aldı. BDDK ve TCMB'nin yeni düzenlemeleriyle, kredi kartı borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler 60 aya kadar taksitlendirme imkanına kavuşacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan düzenlemelerle, kredi kartı borçlarına ve ihtiyaç kredilerine 60 aya kadar yapılandırma imkanı getirildi.

 60 AYA KADAR TAKSİT İMKANI

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemelere göre, kredi kartı borcunun asgari tutarını ödeyemeyen kişiler, borçlarını 60 aya kadar taksitlendirebilecek.

Yapılandırılan borcun yarısı ödenene kadar, kart limitlerinde artış yapılmayacak. İhtiyaç kredisi borçlarını ödeyemeyenler de aynı şekilde 60 aya kadar taksitlendirme imkanından yararlanabilecek.

Kredi kartı borçlarına yapılandırma

Kredi kartı borçlarına yapılandırma

Bireysel kredi kartlarına uygulanacak azami faiz oranları ise TCMB tarafından belirlenecek ve 24 Ekim'de duyurulacak. Dönem borcu 25 bin liranın altında olanlar için faiz oranı yüzde 3,5, 25 bin ila 150 bin lira arası borçlar için yüzde 4,25, 150 bin liranın üzerindekiler için ise yüzde 4,75 olarak belirlenecek.

Yeni düzenlemeler, 1 Kasım'da yürürlüğe girecek.

Son dakika: 1 Ekim altın fiyatları! Bugün Çeyrek ve gram altın ne kadar?

İLİŞKİLİ HABER

Son dakika: 1 Ekim altın fiyatları! Bugün Çeyrek ve gram altın ne kadar?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0