1 ayda 700'den fazla yumurta yedi! Kendi üzerine yumurta deneyi yapan adam şaşkına uğrattı

Harvard tıp öğrencisi Dr. Nick Norwitz, kendi üzerinde yaptığı deneyle herkesi şaşkına uğrattı. Kolestrol seviyeleri üzerindeki etkileri gözlemlemek için başladığı deneyde 1 ayda 700'den fazla yumurta yedi. Sonuç onu bile şaşırttı.

Her sabah bir protein tozu içerek ve ardından biraz tavuk ve pilav yiyerek protein hedeflerinize ulaştığınızı düşünebilirsiniz. Tam bu noktada YouTuber Dr. Nick Norwitz ilginç bir deneyle yumurta yemenin vücuttaki etkilerini gözlemledi.

1 AY BOYUNCA 700'DEN FAZLA YUMURTA YEDİ

Bir ay boyunca her saat olmak üzere günde 24 adet yumurta yediğini belirten Dr. Nick Norwitz, "Bir ayda 133.200 miligram kolesterole eşdeğer 720 yumurta yemenin kötü kolesterolü artırmayacağını tahmin ediyorum. Bu doğru. Hiçbir şekilde artış olmadı. Eskisine göre 5 kat daha fazla kolesterol tüketmeme rağmen kötü kolesterolüm azaldı" dedi.

SONUÇLAR KENDİSİNİ BİLE ŞAŞIRTTI

Norwitz çok fazla yumurta yediği son iki haftada diyetine daha fazla karbonhidrat eklediğinde, bilimsel bir şey gerçekleşti ve esasen karbonhidrat miktarı LDL seviyelerini dengelemeye yardımcı oldu.

Healthline'a göre, günde iki yumurta yemek, yumurtasız yüksek karbonhidratlı bir kahvaltıya kıyasla kan kolesterol seviyelerinde herhangi bir değişiklik göstermiyor.

Çalışmada ayrıca, diyabet gibi sağlık sorunları olan ve haftada altı ila 12 yumurta yiyen kişilerin toplam kan kolesterol seviyeleri veya kalp hastalığı risk faktörleri üzerinde olumsuz bir etki yaşamadığı, aksine yüksek yoğunluklu lipoprotein (HDL) kolesterolü veya "iyi" kolesterolü artırdığı bulundu.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 5

Ömer 1 hafta önce

Herşeyin fazlası zararlı , balı bile çok aşırı yersen zarar verir . Hep kararında olmalı , Rabbim hiçbir şeyi boşa yaratmamış .

beyinbedava 1 hafta önce

Habere bakıp 0 kod dışında yumurta yemeyin. Zarar görürsünüz. Adamın yediği yumurta oraganiktir.

yellow rose 1 hafta önce

şaşırdık mı elbette hayır

Mehmet 1 hafta önce

Keske bizim de bu kadar yumurta yiyebilecek kadar paramiz olsaydi da yeseydik!!!

Hakan 1 hafta önce

Safra kesesine yazı katı halde yediyse, rafadan değilse.