Emekli maaşı ne kadar olacak? 2025 yılında SSK, Bağ-Kur ve emekli maaş zammı enflasyon farkı

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren maaş zammı ile ilgili rakamlar yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. Temmuz ayında yapılan zamla emekli taban maaşı 12.500 TL'ye çıkarılmıştı. Enflasyon farkı memur ve emekli zammında belirleyici olacak. Üç aylık enflasyon yüzde 8,9 olarak gerçekleşti. İşte milyonlarca emeklinin merak ettiği o detaylar...

Emeklileri ilgilendiren kök maaşlara ilişkin yeni detaylar gelmeye devam ediyor. 2024'ün TÜİK tarafından açıklanan veriler ışığında, emekli zammı için olası senaryolar netleşiyor. Öte yandan Merkez Bankası (TCMB) yıl sonu enflasyon tahmini de açıklandı. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haberin detaylarını öğrenmek için gözler son açıklamalara çevrildi. 

Torun maaşı nasıl alınır? Büyükanne maaşı alım şartlarıİLİŞKİLİ HABERTorun maaşı nasıl alınır? Büyükanne maaşı alım şartları

ENFLASYON RAKAMLARI BELLİ OLDU

Milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren yılın dokuzuncu enflasyon verisi açıklandı. Bu veriler ışığında işçi emeklisinin yılbaşı zammı en az yüzde 8,9 oldu. 

Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 2,97 olarak gerçekleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 3.23, Ağustos ayı için de yüzde 2,47, Eylül ayı için de yüzde 2,97 zammı hak etti ve kümülatif fark yüzde 8,90 oldu. Ancak bu zam Ocak 2025'teki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyonu oranında birikimli olarak hesaplanacak. Geriye Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla maaşlara gelecek net zam belli olacak.

SSK, BAĞ-KUR EMEKLİSİ 2025 ZAMMI NE OLACAK?

Ocak 2025’te SSK ve bağ-kur emekli zammı için hesaplama SGK uzmanı Özgür Erdursun tarafından yapıldı. Özgür Erdursun, emeklilere yapılacak zam oranlarının %15 seviyesinde olacağını açıkladı. 

2025 MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAM ORANLARI

Memur ve memur emeklisi için olacak 2025 zammı Tahmini de belli oldu. SGK bulunan Özgür Erdursun’a göre memur ve memur emeklisine Ocak ayında %10 seviyesinde bir artış yapılacak.

Emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşı ne kadar olacak?

2025 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yıl sonu enflasyon tahmini ve OVP’de açıklanan enflasyon hedefi üzerinden değerlendirme yapan Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşını da söyledi. Ocak’ta en yüksek zammın en düşük emekli maaşına geleceğini belirten Özgür Erdursun, yüzde 20 zam ile en düşük emekli aylığının 15 bin TL seviyesine ulaşacağını ifade etti. 

İstanbul'da özel halk otobüsü şoförlerinden İBB'ye protesto! 15 eylülde kontak kapama kararı

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da özel halk otobüsü şoförlerinden İBB'ye protesto! 15 eylülde kontak kapama kararı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0