Türkiye'de stres ve mutluluk seviyeleri: NG Araştırma'nın yeni raporu açıklandı!

NG Araştırma, 11-22 Eylül 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde 15 yaş ve üzeri 1501 kişiyle yaptığı kamuoyu araştırmasında halkın stres ve mutluluk seviyelerini değerlendirdi. Genelinde yapılan kamuoyu araştırmasının ilginç sonuçları var.

Modern yaşam, hızlı temposu ve sürekli değişen olaylarıyla insanların stresle başa çıkmasını zorlaştırıyor. Peki, bu koşullar altında ne kadar mutlu olabiliyoruz? İşte yanıtını NG Araştırma bireylerin yaşam kalitesini ve memnuniyetini anlamak için bir anket düzenledi. Ankette katılımcılara son zamanlarda ne kadar mutlu oldukları soruldu ve ilginç sonuçlarla karşılaşıldı.

HER 4 KİŞİDEN 1'İ KENDİNİ MUTSUZ HİSSEDİYOR

Katılımcıların %33'ü kendini ne mutlu ne de mutsuz hissediyor. Son senelerde sağlık ve ekonomik koşullarla sürekli mücadele, inişli çıkışlı bir hayatı da beraberinde getirdi. Her 3 kişiden 1'inin kendini bu şekilde ifade ediyor olması, hayatlarında hissizleştikleri bir noktaya geldiklerini gösteriyor olabilir mi? 

HER 10 KİŞİDEN 4'Ü KENDİNİ STRESLİ HİSSEDİYOR

Katılımcılara günlük hayatta ne kadar stresli oldukları hakkında sorul solduğunda ise yanıtlar şöyle oldu: Bu soruya gelen yanıtları incelediğimizde stresin birçok insanın hayatının bir parçası olduğunu görüyoruz. Her 10 kişiden 4'ü kendini stresli hissederken, yaklaşık 5'i ise kısmen stresli olduğunu belirtti. Her 10 kişiden yalnızca 1'inin stres yaşamadığını belirtmesi de oldukça düşündürücü!

HER 3 KİŞİDEN 1'İNİN STRESİNİN SEBEBİ EKONOMİ

 
Her 3 kişiden 1’inin en büyük stres kaynağı ekonomik sebepler. 5 kişiden 1’inin ise gelecek kaygısı. Stresli olduğunu belirtenlerin yaklaşık yarısı stresle başa çıkmak için bir şeyler yaparken diğer yarısı oluruna bırakmış durumda.
 
  • En Büyük Stres Nedenleri Oran
  • Ekonomik nedenler 33.44%
  • Gelecek kaygısı 19.32%
  • İş / okul 12.13%
  • Aile 11.73%
  • Duygusal sebepler   8.93%
  • Genel sağlığım   7.26%
  • Diğer   2.92%
  • Trafik   2.47%
  • Güvenlik   1.80%

Son olarak soru ise Gelecekte daha mutlu olacaklarını düşünüyorlar mı? yanıtlar ise;

Her 10 kişiden 4'ü gelecekte daha mutlu olacağını düşünüyor. 10 kişiden 3'ü şimdiki kadar mutlu olacağını düşünürken, 3'ü ise gelecekte daha az mutlu olacağını düşünüyor.

Uzmanından yanıt: Evlilik terapisi ne zaman gereklidir?

İLİŞKİLİ HABER

Uzmanından yanıt: Evlilik terapisi ne zaman gereklidir?

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0