40 yıllık hatırı olan kahveyi en çok kadınlar içiyor!

Mis gibi kokusuyla tüm evleri saran, sohbetlerin eşlikçisi, 40 yıl hatırıyla bilinen kahveyi Türkiye’de evde ya da dışarıda en çok kadınların tükettiği ortaya çıktı. Araştırmalara göre tüm dünyada bir yılda 400 milyar fincan kahve içiliyor.

Türk kültürünün önemli bir parçası olan, özel bir pişirme yöntemiyle hazırlanan Türk kahvesine talep her geçen gün artıyor. Türk Kahvesi geleneksel ve kadim rolü nedeniyle her yaş, kültür, cinsiyet, her tür gelir grubundan bağımsız olarak yaşam içindeki yerini üçlü bir şekilde korumaya devam ediyor. Kimilerinin sabah kalkar kalkmaz tükettiği, kimilerinin ise yemek sonrası dinlenmek için tercih ettiği kahve, güçlü bir antioksidan özelliği sayesinde vücuda fayda da sağlıyor. 

Sadece Türk kahvesi değil diğer kahve çeşitle­rinde de kadın kahve sever­ler önde görünüyor. Araş­tırmalara göre küresel kahve pazarının büyüklüğü 2023 yı­lında 110 milyar dolarlık tica­ri büyüklüğe ulaşmış durumda. Hal böyle olunca adına düzenle­nen festivallerin de sayısı her ge­çen gün artıyor. 

EN ÇOK KAHVE TÜKETEN İEHİR HANGİSİ?

En çok kahve İstanbul’da içi­liyor. Şehirli ve eğitimli kitleler üzerinde reddedilemez bir gü­cü var kahvenin. Özellikle üni­versite şehirlerinde 18 yaş itiba­riyle kahve tüketimi başlıyor. 3. dalga kahve tüketiminde özel­likle İstanbul nüfus avantajını da kullanarak öncü bir rol üstle­niyor. Ankara ise en güçlü 2. pa­zar konumunda.

İzmir, Bursa, Eskişehir gibi illerimizde hız­lı bir kahve dükkanı yatırımcılı­ğı ile devam eden listede yerle­rini alıyorlar. Özellikle Antalya bir başkent olma yolunda. Ge­len turistlerin profili kahve tü­ketimi yüksek ülkeler kökenli olması önemli bir etken. Filtre ve espresso tabanlı kahve tüke­timinde ise ülkemizde halen süt ve bitkisel süt kullanılarak ikram edilen capuccino gibi ürünler rağbet görüyor.

Maher Zain Konya Mistik Müzik Festivali'nde!

İLİŞKİLİ HABER

Maher Zain Konya Mistik Müzik Festivali'nde!

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0