Çakarlı driftli düğün konvoyu yapmışlardı! Cezaları belli oldu: "Adalete teslim edelim"

Beykoz’da düğün konvoyuyla seyir halindeki gruplar çakarlı araçlarla yolu kapatarak drift yaptı. Şahısların tehlikeli yolculuğu cep telefonu kamerasına yansıdı. O düğün konvoyunu yapan trafik magandaları için gereği yapıldı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Olay, İstanbul’un Beykoz İlçesi, Kavacık Mahallesi’nde geçtiğimiz gün akşam saatlerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yeni evlenecek çift için bir araya gelen şahıslar çakarlı araçlarla konvoy oluşturarak otoyolu kapattı. Konvoydaki otomobiller seyir halindeyken diğer seyir halindeki otomobil sürücülerini tehlikeye atarak çakarlı araçlarla ilerleyip drift attı. Konvoydaki bazı motosikletli kişiler ise motosiklet üzerinde tehlikeli hareketler yaptı. O anlar diğer sürücülerin cep telefonu kamerasına yansıdı. 

Düğün konvoyunda çakarlı araçlarla drift yapan sürücülere idari para cezası uygulandı.

"BU TÜR OLAYLARA GEÇİT VERMEYELİM"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından İstanbul'daki çakarlı düğün konvoyuna ilişkin açıklama yaptı. E-5 Kuzey Maltepe ve Beykoz Bağlantı yolunda 28 Eylül 2024 tarihinde çakarlı lüks araçlarla drift yapanlara ilişkin sosyal medyada yer alan görüntülerin incelendiğini belirten Yerlikaya, 19 kişiye idari para cezası uygulandığını ifade eden Yerlikaya'nın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Şahıslara; 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanununun; drift yapmak, izinsiz çakar siren tertibatı bulundurmak, hız sınırının altında sürmek, konvoy yapmak, saygısızca araç kullanmak, cam film takmak, muayenesiz araç kullanmak, plaka kapatmak ve teknik değişiklik maddelerinden idari para cezası uygulanmıştır. Şahıslar, 'Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek' suçundan işlem yapılmak üzere Beykoz Çavuşbaşı Polis Merkez Amirliğine teslim edilmiştir.

Saygısızca araç kullananları, düğün ya da asker konvoyu yaparak hem trafik güvenliğini hiçe sayanları hem de diğer araç sürücülerinin can güvenliğini hiçe sayanları affetmeyeceğiz. Aziz milletimizden isteğim, bu tür araç kullananları ve trafik güvenliğini hiçe sayanları 112'ye bildirin️ Biz gereğini yapıp, adalete teslim edelim. Bu tür olaylara geçit vermeyelim."

Sosyal medya fenomeni Hülya Mizgin gelinlikçide kavgaya tutuştu

İLİŞKİLİ HABER

Sosyal medya fenomeni Hülya Mizgin gelinlikçide kavgaya tutuştu
Önünde durduğu park halindeki aracın önünde namaz kılıyordu! Altında kaldı

İLİŞKİLİ HABER

Önünde durduğu park halindeki aracın önünde namaz kılıyordu! Altında kaldı
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0