Son dakika: Bakan Işıkhan'dan emekli maaşı ve çalışma saatleriyle ilgili açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili çalışma yaptıklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu yıl emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, "Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz." dedi.

Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili bir çalışmanız var mı? Kamuoyunda konuşulan bazı formüller var, bunlarla ilgili bir netlik var mı?" sorusu üzerine Işıkhan, "Bir netlik yok, ekiplerimiz çalışıyor, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz." diye konuştu.

2024 yılında emekli olanların 2025 yılında emekli olanlara göre yaklaşık olarak yüzde 34 daha fazla maaş alacağı hesaplanıyor.

Bu nedenle özel sektör işçileri için 31 Aralık 2024 tarihine kadar, kamu işçileri için ise 14 Ocak 2025 tarihine kadar emeklilik başvurusu yapmanın 2025 yılına kıyasla daha avantajlı olduğu belirtiliyor. 

PEKİ ÇALIŞMA SAATLERİ KISALACAK MI?

Bakan Işıkhan'a çalışma saatlerinin kısaltılacağına ilişkin iddialar da hatırlatıldı. İddiaları yalanlayan Bakan Işıkhan, "Böyle bir çalışmamız yok." ifadesini kullandı.

Sıcaklıklar aniden düştü! Yağış geliyor! 1 Ekim'e özel Meteoroloji'den 17 ile özel uyarı

İLİŞKİLİ HABER

Sıcaklıklar aniden düştü! Yağış geliyor! 1 Ekim'e özel Meteoroloji'den 17 ile özel uyarı
BOTAŞ duyurdu! Doğal gaza ekim ayında zam yok

İLİŞKİLİ HABER

BOTAŞ duyurdu! Doğal gaza ekim ayında zam yok
Mahinur Özdemir Göktaş: Devlet korumasında yetişen 729 genç kamuya ataması yapılacak!

İLİŞKİLİ HABER

Mahinur Özdemir Göktaş: Devlet korumasında yetişen 729 genç kamuya ataması yapılacak!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0