Yunanistan'da orman yangınlarına uluslararası yardım: AB Sivil Koruma Mekanizması devreye girdi

Yunanistan’ın başkent yakınlarındaki Varnava köyü ve Megara kasabasında çıkan orman yangınlarıyla mücadele devam ederken, yangının büyüklüğü nedeniyle Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması devreye girdi.

Yunanistan’da geçtiğimiz cumartesi gününden bu yana 40 yangın çıkarken, itfaiyenin 7 yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Ağaçlar, evler ve arabaların yandığı orman yangınları nedeniyle bölgedeki bazı hastaneler ve çok sayıda kasaba ile köy boşaltıldı. 

Mayıs ayından bu yana orman yangınlarıyla boğuşan Yunanistan, son olarak başkent Atina'nın yakınındaki Varnava ve Megara'da meydana gelen yangınlarla karşı karşıya kaldı. Yangınların etkilerini hafifletmek amacıyla AB Sivil Koruma Mekanizması devreye girdi. Avrupa Birliği (AB) tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan’ın talebi üzerine AB Sivil Koruma Mekanizması’nın devreye girdiği ve İtalya, Fransa, Çekya ve Romanya’dan itfaiye birliklerinin orman yangınlarıyla mücadele için Yunanistan’a gönderildiği duyuruldu.

Yunanistan’a Fransa’nın bir yangın söndürme helikopteri, İtalya’nın bir yangın söndürme uçağı ve Çekya’nın 25 araç ile 75 itfaiyeci göndereceği aktarıldı.Yunan yetkililer, başkent Atina'nın 35 kilometre kuzeyinde Varnava köyünde dün çıkan yangını söndürme çalışmalarının 190’dan fazla itfaiyeci ve gönüllülerden oluşan 670 kişilik ekiple sürdüğünü açıkladı. Yetkililer, alevlerin rüzgar ve sıcak havanın da etkisiyle kısa sürede Atina sınırına kadar yayıldığını, Atina’nın bir kısmının ise dumanlar altında kaldığını bildirdi.

TÜRKİYE'DE YARDIM TEKLİFİNDE BULUNDU

Diplomatik kaynaklar, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde Türkiye’nin Yunanistan’a yardıma hazır olduğu mesajını Atina yönetimine ilettiğini belirtti.

2 Ekim Çarşamba TV yayın akışı! Bugün hangi diziler var? 2 Ekim Çarşamba hangi diziler var?

İLİŞKİLİ HABER

2 Ekim Çarşamba TV yayın akışı! Bugün hangi diziler var? 2 Ekim Çarşamba hangi diziler var?

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0