'Gece Müzeciliği'nde dikkat çeken başarı! "Yalnızca birkaç ayda on binlerce kişi ziyaret etti"

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl ilk kez yürürlüğe geçirilen Gece Müzeciliği Projesi ile İzmir Efes Örenyeri'nin 284 bin 240, Denizli Hierapolis'in ise 76 bin 975 kişi tarafından ziyaret edildiğini açıkladı.

Nisan ayında başlatılan 'Gece Müzeciliği' uygulamasının kültür turizminde yeni bir dönemin kapılarını araladığını belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı, yapılan basın açıklamaları sırasında projenin ilk yılı olmasına rağmen beklenilenin üstünde bir talep gördüklerini söyledi. 

Gece Müzeciliği

Gece Müzeciliği

"SADECE BİRKAÇ AYDA ON BİNLERCE KİŞİ ZİYARET ETTİ!"

Kültür ve Turizm Bakanlığı; "Nisan ayından itibaren devreye giren proje, ören yerlerini ve müzeleri gece saatlerinde ziyaret etmek isteyenler için büyük bir fırsat oldu ve toplamda 361 bin 215 ziyaretçi ağırladı. Gece Müzeciliği kapsamında İzmir Efes ve Denizli Hierapolis (Pamukkale) gibi Türkiye'nin en önemli kültürel miras alanları, akşamın huzurlu atmosferinde doldu taştı. İlk yılında büyük bir başarı yakalayan Gece Müzeciliği Projesi, Türkiye'nin tarihi zenginliklerine olan ilginin sadece gündüzle sınırlı olmadığını gösterdi ve özellikle sıcak yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası haline geldi. Nisan-eylül ayları arasında, İzmir Efes Örenyeri'ni 284 bin 240, Denizli Hierapolis'i (Pamukkale) ise 76 bin 975 kişi ziyaret etti. Gece Müzeciliği Projesi'yle sadece birkaç ayda on binlerce kişinin ziyaret ettiği bu ören yerleri, aynı zamanda turizmin sezon dışı zamanlarda da hareketlenmesine katkıda bulundu." ifadelerini kullandı. 

Gece Müzeciliği

Gece Müzeciliği

"DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIRACAĞIZ"

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasının ardından sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; "Önümüzdeki yıllarda farklı yerlerde de Gece Müzeciliği uygulamalarımızı hayata geçirip ülkemizin kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere ulaştıracağız. Turizmi dört mevsim canlı tutma hedefimize büyük katkı sağlayan projede emeği geçen Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi. 

İşte, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un o sosyal medya paylaşımı...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

ETİKETLER

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0