Ekim ayı konut ve iş yeri kira artış oranları belli oldu! 2024 ekim ayı kira zammı hesaplama

Ev sahibi ve kiracısını ilgilendiren ekim ayı kira artış oranı enflasyon rakamları TÜİK'in eylül ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla netlik kazandı. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren ev ve iş yeri kira zam oranları...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan eylül ayı enflasyon verileriyle birlikte, kira artışlarını etkileyen 12 aylık TÜFE rakamları netleşti ve ekim ayında uygulanacak yeni kira zammı açıklandı.

EKİM AYI KİRA  ARTIŞ ORANI

Türkiye İstatistik Kurumu, birçok kişinin yakından takip ettiği milyonun beklediği eylül ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Enflasyon aylık yüzde 2,97 yıllık yüzde 49,38 oldu.

Ev ve iş yerlerine yapılacak kira zammı oranı ise yüzde olarak öne çıktı. Böylece kira kontrat süresi bu ay dolan işletme sahipleri kiralarına yüzde 63,47 oranında zam yaparak ödeme gerçekleştirecek. Geçtiğimiz ay zam oranı yüzde 64.91 olmuştu.

Ev sahibi TÜFE sınırını aşamayacak, zam dönemi temmuz öncesi olanlardan bu yıl için yeni artış talep edilemeyecek.

Buna göre; Kirada yüzde 25 zam sınırlaması 2 Temmuz 2024 tarihinde sona erdi. Böylelikle kontrat süresi dolan konut kiracıları, TÜFE rakamlarına kayıtlı kalarak ev sahiplerine ekim ayında güncel 12 aylık TÜFE oranı üzerinden zam yapacak.

Ekim ayı kira artış oranı hesaplama

Ekim ayı kira artış oranı hesaplama

EKİM AYI KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA

Mevcut kira bedeli: 23 bin TL

Kira artışı yapılacak ay: Ekim 2024

Girdiğiniz artış oranı: Yüzde

Kira artış tutarı: 14 bin 598 TL

Aylık yeni kira tutarı: 37 bin 598 TL

Asgari ücret zam oranı değişti! Asgari ücret zammı 2025

İLİŞKİLİ HABER

Asgari ücret zam oranı değişti! Asgari ücret zammı 2025
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0