Ekonomik krizde Bakanlıktan tasarruf tedbirleri! Yemek ve business class geri geldi

Hükümetin ekonomik krize karşı uyguladığı tasarruf tedbirleri, vatandaşlar için sıklaştırılırken zengin kesim ve kamu için esnetildi.

 İhracatçıların itirazı üzerine Ticaret Bakanlığı, organizasyonlarda yemek yerine kuru pasta ikramı ve seyahatlerde ekonomi sınıfı uçma şartı kaldırıldı. Tasarruf kararlarında yapılan esnetilme ile yemek ve business class geri geldi. 

Ekonomi gazetesinde yer alan habere göre Ticaret Bakanlığı, ihracatçıların tasarruf tedbirlerine karşı gösterdiği tepkileri dikkate alarak bu kararlarda esnekliğe gitti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve ihracatçı birliklerine iletilen tasarruf tedbirleri listesi, özellikle ihracatçılar arasında yoğun tartışmalara yol açmıştı. Ekonomim’in haberine göre, Bakanlık bu tedbirleri yeniden değerlendirerek yeni düzenlemeleri TİM ve ihracatçı birliklerine bildirdi.

TASARRUF TEDBİRLERİNDE REVİZYON YAPILDI

Bakanlıktan gönderilen yazıda, "TİM ve ihracatçı birliklerinin kaynaklarının etkili, verimli ve ekonomik kullanılması amacıyla, Bakanlığımızca belirlenen çeşitli tedbirlerin uygulanması ve bu konulara özen gösterilmesi daha önce talimatlandırılmışdı. Ancak bu tedbirlerin Bakanlığımızca yeniden değerlendirilmesi sonucu, tasarruf talimatında revizyona gidilmesi uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi.

"EK HARCAMALARA İZİN VERİLMEYECEK"

TİM ve ihracatçı birliklerine iletilen bu yeni düzenlemeler, ihracatçılar tarafından olumlu karşılandı. Özellikle tartışma yaratan "organizasyonlarda sadece çay, kahve, meşrubat, kuru pasta veya küçük atıştırmalıklar dışında yemek ve teknik ekipman gibi ek harcamalara izin verilmeyecek" maddesinin kaldırılması ve seyahatlerde business class yerine ekonomi sınıfı bilet kullanım zorunluluğunun iptal edilmesi ihracatçıları memnun etti.

Revize edilen talimatlara yalnızca bir madde eklendi: "Yurt içi ve yurt dışı görev seyahatlerinde, biletler sadece kişi sayısı kadar satın alınacaktır. Uçak ve konaklama ile ilgili gereksiz fiyat artışlarını önlemek için rezervasyonlar mümkün olan en erken zamanda yapılacak ve son dakika iptallerinden kaçınılacaktır."

"Adana kebabına limon sıkılır mı?" tartışmasına son nokta!

İLİŞKİLİ HABER

"Adana kebabına limon sıkılır mı?" tartışmasına son nokta!
Kahramanmaraş Pazarcık fıstığının tescil süreci başladı!

İLİŞKİLİ HABER

Kahramanmaraş Pazarcık fıstığının tescil süreci başladı!
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0